Latvijos pasieniečiai apgręžė 58 migrantus

Latvijos valstybės sienos apsaugos pareigūnai trečiadienį apgręžė 58 asmenis, mėginusius neteisėtai patekti į šalį per sieną su Baltarusija, ketvirtadienį pranešė tarnybos atstovai.

Nuo 2021-ųjų rugpjūčio 10-osios pareigūnai užkirto kelią iš viso 4 905 asmenų mėginimui neteisėtai patekti į Latviją iš Baltarusijos.

Per pastarąją parą niekas nebuvo sulaikytas už neteisėtą sienos kirtimą.

Nuo rugpjūčio 11-osios, kai pasienyje su Baltarusija buvo įvesta ekstremalioji padėtis, sieną dėl humanitarinių priežasčių buvo leista kirsti 109 žmonėms, o sulaikytųjų skaičius išaugo iki 461.

Labai padaugėjus neteisėtų bandymų kirsti Latvijos ir Baltarusijos sieną, vyriausybė iki 2021-ųjų lapkričio 10-osios įvedė ekstremaliąją padėtį Ludzos, Kraslavos, Aukštutinės Dauguvos savivaldybėse ir Daugpilyje. Spalio viduryje nuspręsta ekstremaliąją padėtį ten pratęsti trims mėnesiams iki vasario 10-osios.

Europos Sąjunga kaltina Baltarusijos režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija keršijant už bloko sankcijas Minskui dėl represijų prieš opoziciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Morgana

Morgana portretas
Ir dar tas raudonas kryžius reikalauja, kad tiems nelegalams būtų Lietuvoje gerinamos sąligos už ką?, kad kirto sieną nelegaliai kaip vagys. Siūsti namo ir jokių kalbų sujais. Tik visokie reikalavimai iš tų išlaikytinių
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių