Lenkija grąžino į Baltarusiją 232 per sieną prasiveržusius migrantus

Maždaug 230 migrantų, padedami baltarusių pasieniečių, prasiveržė per sieną į Lenkijos teritoriją, tačiau iškart buvo grąžinti atgal, ketvirtadienį pranešė Lenkija.

„Jie sugriovė tvorą, ir 232 žmonių grupė įžengė kelis metrus į Lenkijos teritoriją“, – sakė Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovė leitenantė Anna Michalska (Ana Michalska) Lenkijos naujienų agentūrai PAP.

„Pareigūnai nurodė jiems palikti Lenkijos teritoriją ir palydėjo juos iki sienos“, – sakė ji ir pridūrė, kad incidentas įvyko trečiadienį vėlai vakare.

Europos Sąjunga ir JAV kaltina Baltarusijos autoritarinį prezidentą Aliaksandrą Lukašenką sąmoningai pakursčius migrantų krizę pasienyje keršijant už Bendrijos sankcijas jo režimui, įvestas dėl represijų prieš opoziciją.

Minskas šiuos kaltinimus griežtai neigia ir kritikuoja ES už tai, kad ji nepriima į ją norinčių patekti migrantų.

Lenkijos valstybės sienos apsaugos tarnyba išplatintame pranešime nurodė, kad migrantai „svaidė į lenkų pajėgas akmenis ir pagalius“, o baltarusių pasieniečiai akino lenkų pareigūnus lazerių spinduliais ir šviesos blyksniais.

A. Michalska sakė, kad penki migrantai buvo nuvežti į ligoninę dėl „išsekimo“.

Pasieniečiai informavo, kad trečiadienį užfiksuoti iš viso 375 bandymai neteisėtai kirsti valstybės sieną iš Baltarusijos pusės.

Humanitarinės pagalbos organizacijos nurodo, kad nuo krizės pradžios vasarą abipus sienos gyvybės neteko mažiausiai 11 migrantų. Jos taip pat kritikuoja Lenkijos vyriausybę dėl migrantų išstūmimo politikos.

Nuo metų pradžios Lenkija užfiksavo daugiau kaip 35 tūkst. bandymų neteisėtai kirsti sieną iš Baltarusijos pusės. Vien lapkričio mėnesį buvo užfiksuota daugiau kaip 6 tūkst. mėginimų neteisėtai patekti į šalies teritoriją.

Spalį buvo užfiksuota beveik 17 300 bandymų neteisėtai kirsti valstybės sieną, rugsėjį – 7 700. Rugpjūtį, kai prasidėjo migrantų krizė, lenkų pasieniečiai užfiksavo daugiau nei 3 500 mėginimų neteisėtai patekti į šalies teritoriją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gerbėja

Gerbėja portretas
Lenkija šauni valstybė, turinti savo šalies valiutą, gerbianti savo konstituciją, nepataikauja briuseliui! Juoduosius šakalus ir toliau varykite į Baltarusiją.

ĮDOMU

ĮDOMU portretas
Kiek tos humanitarinės pagalbos organizacijos už savo lenkų juodinimą gauna pinigėlių iš rusų specfondų ? Kažkaip nesitiki , kad tie naudingi idiotai dirbtų grynai altruistiniais tikslais .
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių