Lenkijos laisvės simbolis L. Walęsa užsikrėtė COVID-19

Lenkijos laisvės simbolis ir buvęs prezidentas Lechas Walęsa penktadienį pranešė, kad užsikrėtė COVID-19, nors yra visiškai pasiskiepijęs, taip pat ir stiprinamąja doze, visai šaliai kovojant su rekordiniu infekcijų šuoliu.

„Aš užsikrėčiau“, – socialiniame tinkle „Facebook“ pareiškė 78 metų buvęs profesinės sąjungos „Solidarumas“ lyderis.

„Pirma – man skauda galvą, antra – krečia šaltis, trečia – jaučiuosi taip, lyg kažkas plėštų mėsą man nuo kaulų“, – rašė jis.

L. Walęsa daugelį metų turėjo sveikatos problemų, o pernai jam buvo atlikta širdies operacija.

Dirbdamas laivų statyklos elektriku Baltijos uostamiestyje Gdanske, L. Walęsa pribloškė komunistinį bloką ir pasaulį, kai 1980 metais ėmė vadovauti 17 tūkst. laivų statyklos darbuotojų streikui.

Komunistinis režimas nenoromis buvo priverstas pripažinti „Solidarumą“ kaip pirmą ir vienintelę nepriklausomą sovietinio bloko profesinę sąjungą po to, kai ji įgijo milijonus šalininkų visoje Lenkijoje.

1983 metais L. Walesa gavo Nobelio taikos premiją už vadovavimą „Solidarumui“. Vėliau, 1990 metais, jis tapo pirmuoju po karo demokratiškai išrinktu Lenkijos prezidentu.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Geriau jau nerašytumet,nes jis buves saugumo agentas.Tokių laisvės simbolių ir pas mus diedulė kasmet iš balkono kalba.

Stalislaw Kania

Stalislaw Kania portretas
Jis ne "laisvės simbolis", jis tiesiog buvusiis Lenkijos saugumo agentas "Bolekas" . Pas irgi pilna tokių: Dėdulė, Juozas, Martynas, Magnolija, Šatrija, Jurgis, Vadimas ir t t. Bet pas mus jie užslaptinti 75 metams Ožio nurodymu, suderinus su KGB.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių