Londonas: dėl ukrainiečių atakų Rusija neteko didelių kiekių amunicijos

Naujausios ukrainiečių bepiločių orlaivių atakos sunaikino didžiausias Rusijos amunicijos atsargas nuo 2022 m. vasario, kai Ukrainoje prasidėjo karas, sekmadienį pranešė Didžiosios Britanijos Gynybos ministerija.

Ministerija atkreipė dėmesį į rugsėjo 18 d. išpuolį prieš amunicijos sandėlį netoli Toropeco miesto Rusijos Tverės regione, kur manoma buvo sunaikinta mažiausiai 30 000 tonų šaudmenų.

Ministerija pranešė, kad rugsėjo 21 d. buvo suduotas smūgis sandėliui, esančiam Tichorecko mieste Krasnodaro regione Rusijos pietuose ir dar vienas smūgis Toropecui, per kuriuos priešams taip pat buvo padaryta didelių nuostolių.

Visuose trijuose objektuose sunaikinta amunicija – „didžiausias Rusijoje ir Šiaurės Korėjoje pagamintos amunicijos nuostolis šiame kare“, – teigiama ministerijos pranešime.

„Praktiškai galime būti tikri, kad dėl šių smūgių bent jau artimiausioje perspektyvoje sutriks Rusijos artilerijos ir smulkaus kalibro šaudmenų tiekimas“, – pridūrė ministerija.

Rusijos kariuomenė iškart po išpuolių mėgino sumenkinti patirtus nuostolius, teigdama, kad gaisrą sukėlė krentančios bepiločių orlaivių dalys.

Britų Gynybos ministerija reguliariai teikia naujausią informaciją apie karą. Maskva tokius pranešimus atmeta kaip propagandą.


Šiame straipsnyje: Londonaskaras UkrainojeRusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių