Ministrai: Prancūzija ir Australija tieks Ukrainai 155 mm kalibro šaudmenis

Prancūzija ir Australija tieks Ukrainai 155 mm kalibro šaudmenis, reikalingus artilerijai, kurią Vakarai Kyjivui atsiuntė po Rusijos invazijos, pirmadienį pareiškė gynybos ministrai Sebastienas Lecornu (Sebastjenas Lekorniu) ir Richardas Marlesas (Ričardas Marlzas).

„Keli tūkstančiai 155 mm sviedinių bus pagaminti bendrai“, – sakė Prancūzijos ministras S. Lecornu, pridūręs, kad gamyba rūpinsis Prancūzijos ginklų gamybos bendrovė „Nexter“.

R. Marlesas sakė, kad šis „daugiamilijoninis projektas“ dera su „nuolatine parama, kurią ir Prancūzija, ir Australija teikia Ukrainai, siekdamos užtikrinti, kad Ukraina galėtų atsilaikyti šiame konflikte ir... užbaigti jį savo sąlygomis“.

Pasak S. Lecornu, ši pagalba bus „reikšminga“, gamyba „laikui bėgant bus didinama“, o pirmieji šaudmenys bus pristatyti jau 2023 metų pirmąjį ketvirtį.

Šaudmenis gamins „Nexter“, o Australija „tieks paraką“, pareiškė Prancūzijos ministras, nepateikęs išsamesnės informacijos.

Dviejų gynybos ministrų susitikimas, kaip ir dviejų šalių užsienio reikalų ministrių – Catherine Colonna (Katrin Kolona) bei Penny Wong (Penės Vong) – susitikimas buvo surengti Prancūzijai ir Australijai mėginant atnaujinti bendradarbiavimą.

Dvišaliai ryšiai pašlijo 2021 metais, kai Kanbera atsisakė povandeninių laivų sutarties su Prancūzijos „Naval Group“, vietoj jos pasirinkusi pirkti branduolinius povandeninius laivus iš Jungtinės Karalystės arba JAV.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojepagalbašaudmenyssviediniaiPrancūzija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių