Naujos detalės: 9-metės subadymu kaltinamas lietuvis vaikystėje buvo mišių patarnautojas

  • Teksto dydis:

Devynmetės Lilijos Valutytės nužudymu kaltinamas lietuvis Deividas Skebas vaikystėje buvo mišių patarnautojas kaimo bažnyčioje Lietuvoje, rašo dailymail.co.uk.

D. Skebas, būdamas paauglys, vilkėjo baltus liturginius drabužius, padėdavo vietiniam kunigui vesti mišias ir krikštynų bei vestuvių ceremonijas.

Internete plinta D. Skebo nuotrauka iš jo pirmosios Šventosios Komunijos Šv. Juozapo bažnyčioje, esančioje Leliūnuose. Vaikinui tuomet buvo maždaug 14 metų.

Vienas kaimo gyventojas sakė: „Visi čia yra sukrėsti, kad jis buvo apkaltintas mažos mergaitės nužudymu. Žmonės jį čia prisimena kaip paprastą ir mandagų berniuką“.

D. Skebo močiutė vis dar gyvena Leliūnų kaime su sunkiai sergančiu vyru. Jos kaimynas dailymail.co.uk pasakojo, kad ji – labai maloni ponia, gerai žinoma vietiniams, nes užaugino keturis savo brolio vaikus.

„Jos dukra ir jos vyras taip pat yra labai malonūs žmonės ir yra labai gerbiami. Niekas negali patikėti tuo, kas atsitiko“, – pridūrė kaimynas.

Mirtinai subadė

Primename, kad liepos 28-ąją Anglijoje, Bostone, 22-ejų metų lietuvis D. Skebas, įtariama, mirtinai subadė 9-erių L. Valutytę. 

Siaubingas incidentas nutiko mergaitei žaidžiant su seserimi ramioje miesto centro gatvelėje.

Metro.co.uk rašo, kad, pasak kaimynų, kraupios žmogžudystės motyvas – kerštas. Esą D. Skebas susikivirčijo su savo darbdave – mergaitės mama. Gali būti, kad ji nesumokėjo vaikinui atlyginimo.

L. Pernavas: kraupų nusikaltimą lietuvis galėjo įvykdyti ir dėl psichinės būklės

D. Skebas nusikaltimą galėjo įvykdyti ir dėl savo psichinės būklės, jis anksčiau baustas už narkotinių medžiagų vartojimą, sako Lietuvos policijos atašė Jungtinėje Karalystėje Linas Pernavas.

„Britų kolegos turi duomenų, kad būtent minėtas asmuo padarė šį kraupų nusikaltimą. Kalbant apie versijas, nesinorėtų daug spekuliuoti, manau, kad bus ištirtos visos, bet, be abejo, viena iš versijų, labai tikėtina, kad bus susijusi su D. Skebo psichine sveikata. (...) Viena iš versijų, kaip ir dažniausiai tokiais atvejais yra tiriama, tai yra nusikaltimas padarytas dėl tam tikros psichinės būklės“, – antradienį LRT radijui sakė L. Pernavas.

Anot L. Pernavo, įtariamasis buvo žinomas Lietuvos policijos pareigūnams, baustas administracine tvarka už įvairius pažeidimus, tarp jų – ir už narkotinių medžiagų vartojimą.

„Mums šis asmuo buvo žinomas, nors ir teistas nė karto nebuvo, tačiau baustas administracine tvarka penkis kartus už visiškai skirtingus pažeidimus, pastarasis jų padarytas praėjusiais metais, jis baustas už narkotinių psichotropinių ir kitų psichiką veikiančių medžiagų vartojimą“, – sakė L. Pernavas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ar

ar portretas
kunigu kvapas?

Anonimas

Anonimas portretas
o gal tai ne jo darbas? Ar jis prisipažino bent, kad jis žmogžudys?

Tomas

Tomas portretas
As nesuprantu koks skirtumas kuo jis kazkada buvo. As kazkada mustis nemokejau kol bokso nepradejau lankyti. Zmones keiciasi, tuo labiau per daugybe metu. Debiliskas straipsnis.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių