A. Navalnas iš kolonijos Pokrove perkeltas į nežinomą vietą

Kalinamas Kremliaus kritikas Aleksejus Navalnas buvo perkeltas iš pataisos kolonijos Pokrove, tačiau kur jis išvežtas – nežinoma, pranešė jo bendražygis Leonidas Volkovas, kuriuo remiasi agentūra „Reuters“.

„Kur šiuo metu Aleksejus ir į kurią koloniją jis vežamas – nežinome“, – tinkle „Telegram“ parašė L. Volkovas.

Bene ryškiausiu Rusijos opozicijos veikėju laikomas A. Navalnas 2021 m. vasarį pagal senus kaltinimus buvo nuteistas dvejų su puse metų laisvės atėmimo bausme. Jis prieš teismą stojo netrukus po to, kai grįžo į Rusiją iš Vokietijos, kur gydėsi po apnuodijimo nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“. Dėl šios atakos jis kaltina Kremlių.

Kovo 24 d. A. Navalnas buvo nuteistas kalėti dar devynerius metus, šįkart – pagal naujus kaltinimus turto grobstymu ir nepagarba teismui. Tada teisėja nurodė perkelti opozicionierių į griežto režimo kalėjimą.

A. Navalnas teigia, kad visi jam pareikšti kaltinimai yra pramanyti.

Iki šiol jis buvo kalinamas pataisos kolonijoje Pokrove, už 119 kilometrų į rytus nuo Maskvos.

Kai A. Navalnas buvo sulaikytas, jo politinės organizacijos Rusijoje buvo pripažintos ekstremistinėmis, o daugelis jo bendražygių pasitraukė iš šalies.

A. Navalnas prieš dvi savaites pranešė, kad jam buvo iškelta dar viena baudžiamoji byla. Dabar jis kaltinamas sukūręs ekstremistinę organizaciją ir kurstęs neapykantą prieš Rusijos valdžios institucijas. Jei būtų nuteistas, A. Navalnas galimai liktų kalėjime papildomus penkiolika metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Labai gražiai už grotų atrodytų ir kai kurie mūsų veikėjai. Tikiuosi, sulauksim.

o

o portretas
turbut sugretins kartu su banderovcais ir aiskins tarpusavio santykius ko pasekoje liudnos pasekmes ko ir reikia spec t?===
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių