Nėščios moters mirtis Lenkijoje sukėlė protestus

30-metės nėščios moters mirtis sukėlė protestus Lenkijoje – pirmadienio vakarą šimtai žmonių keliuose šalies miestuose išėjo į gatves.

TV stotis TVN24 antradienį pranešė, kad medikai Pščynos mieste neišdrįso gelbėti moters gyvybės nutraukiant nėštumą. Jie laukė, kol pažeistas vaisius motinos įsčiose pats mirs.

Advokatė Jolanta Budzowska praėjusią savaitę informavo žiniasklaidą apie šį atvejį ir dėl jaunos moters mirties kaltę suvertė griežtam Lenkijos abortų draudimo įstatymui. Lenkijos konstitucinis teismas prieš metus panaikino beveik visas Abortų įstatymo išimtis. Nuo tada nutraukti nėštumą draudžiama ir tuomet, jei vaisius yra sunkiai apsigimęs.

Moterų teisių organizacijos pirmadienio vakarą sukvietė žmones į protestus, kurių moto buvo „Nė vieno (atvejo) daugiau!“ Šimtai moterų ir vyrų susirinko ne tik Pščynoje, bet ir daugelyje kitų miestų. Televizijos rodė, kaip protestuotojai prie Konstitucijos teismo Varšuvoje degina žvakeles. Kai kurie plakatai skelbė „Moterų teisės yra žmogaus teisės!“, „Ir jos širdis dar plakė!“

Ligoninės vadovas paprašė nedaryti skubotų išvadų. Jaunos moters mirtį dabar tiria prokuratūra.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
'lenkai kovoja uz zmoniskuma ir spjauna i europydu reikalavimus netaip kaip musu A valdziagyviai su lgbt isigimeliais ;;;
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių