Odesoje medikai už pinigus klastojo netinkamumo karinei tarnybai pažymas

Odesoje medikai ir valdininkai klastojo netinkamumo karinei tarnybai pažymas. Su tokiais „dokumentais“ šaukiamojo amžiaus vyrai galėjo nekliudomai vykti į užsienį.

Tai trečiadienį pranešė portalas „rbc.ua“, remdamasis Ukrainos generalinio prokuroro biuru.

Tyrėjų duomenimis, nusikalstamą schemą sukūrė Odesos karinės medicinos komisijos gydytojai ir Malinovskio rajono teritorinio komplektavimo ir socialinės paramos centro pareigūnai.

Jie siūlydavo vyrams įforminti netinkamumo karinei tarnybai pažymas. Karo prievolininkams buvo priskiriami neegzistuojantys susirgimai. Su tokia pažyma vyrai galėjo išvažiuoti iš Ukrainos. Ši paslauga kainavo 7 tūkst. dolerių.

Teisėsaugininkai dokumentų išdavimo metu sulaikė du asmenis, jų darbovietėse ir gyvenamosiose vietose atliekamos kratos. Pareigūnai taip pat ieško žmonių, kuriems jau buvo išduoti suklastoti dokumentai.

Dėl šio fakto iškelta baudžiamoji byla.

„rbc.ua“ primena, kad neseniai Odesos srityje buvo sulaikyta moteris, kuri organizavo neteisėtą vyrų išvežimą į užsienį.

Ukrainoje galiojant karinei padėčiai, ribojamas 18-60 metų amžiaus vyrų išvykimas iš šalies.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nelė

Nelė portretas
Dezertyrų nereikia

Morgqana

Morgqana portretas
Tai ir Lietuvoje pilna ukrainiečių vyrų kurie neatrodo ligoti. Blogai kai nesilaikoma įstatymų ir dizertyrai laisvai nebaudžiami keliauja Taip jau yra žūsta geriausi, o parazitai veisiasi

Ar sunku susirinkti tuos atbėgusius žydus?

Ar sunku susirinkti tuos atbėgusius žydus? portretas
Juk jie čia, prie jūros, Kaune ir Vilniuje. Keli Rokiškį ir dar Šiaulių apskrityje. Yra jų Dzūkijoje. Susirinkite ir varykite vietoje patrankų mėsos.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių