Okupantai surengė naują oro ataką prieš Kyjivą: žuvo mažiausiai trys žmonės, įskaitant vaiką

Rusija anksti ketvirtadienį surengė oro ataką prieš Kyjivą, per kurią žuvo mažiausiai trys žmonės, įskaitant vaiką. Po savaitę trukusių smūgių miestas toliau terorizuojamas rusų pajėgų.

Maskva pastaruoju metu surengė keletą oro atakų prieš Ukrainos sostinę, įskaitant neįprastą dienos metu įvykdytą pirmadienio ataką, dėl kurios gyventojai buvo priversti bėgti slėptis.

Per ketvirtadienio išpuolį, kuris prasidėjo apie 3 val. vietos ir Lietuvos laiku, kai į miestą buvo paleista sparnuotųjų ir balistinių raketų, Kyjivo šiaurės rytuose esančiame Desnos rajone krintant raketų nuolaužoms žuvo 9 metų mergaitė, jos 34 metų motina ir dar viena 33 metų moteris, pranešė pareigūnai. Dar 16 žmonių buvo sužeisti.

Teigiama, kad moterys ir mergaitė žuvo, nes per oro pavojų negalėjo patekti į vietos poliklinikos slėptuvę. Vidaus reikalų ministras Ihoris Klymenka sakė, kad iškelta baudžiamoji byla dėl tarnybinio aplaidumo.

Anksčiau skelbta, kad tarp žuvusiųjų yra du vaikai ir kad sužeista 10 žmonių.

Per ataką taip pat apgadinta daugiabučių, medicinos įstaiga, vandentiekis, automobilių.

Ukrainos oro pajėgų atstovas Jurijus Ihnatas sakė, kad rusai į Kyjivą ir jo apylinkes paleido septynias balistines ir tris sparnuotąsias raketas, tikriausiai iš Rusijos Briansko srities.

Oro pajėgos nurodė numušusios visas 10 Rusijos paleistų raketų.

Klyksmai ir dulkės

Vienos iš žuvusių moterų vyras Jaroslavas Riabčukas sakė, kad slėptuvė, kur šeima paprastai slėpdavosi nuo Rusijos smūgių, ketvirtadienį buvo uždaryta, todėl jis nubėgo ieškoti pagalbos.

„Kai sugrįžau, ten buvo daug kraujo, gulėjo vaikai ir moterys. Ten buvo klyksmai ir dulkės“, – naujienų agentūrai AFP pasakojo jis.

„Niekas daugiau nesvarbu“, – sakė jis ir pridūrė, kad jo vaikai liko be motinos.

Kyjivo meras Vitalijus Klyčko patvirtino, kad trys žmonės žuvo raketos nuolaužai nukritus netoli klinikos, į kurią jie bėgo pasislėpti paskelbus oro pavojų.

„Karo metu uždaryta slėptuvė yra ne tik abejingumas, tai – nusikaltimas“, – sakė vidaus reikalų ministras I. Klymenka.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pasmerkė Rusijos bandymus terorizuoti civilius gyventojus.

Tuo metu Rusija tvirtina, kad Ukrainoje taikosi tik į karinius objektus.


Šiame straipsnyje: Kyjivasoro atakoskaras Ukrainoježuvo vaikas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių