Okupantai susprogdino didelę užtvanką netoli Chersono: Ukraina perspėja dėl potvynių

  • Teksto dydis:

Ukraina antradienį apkaltino Rusijos pajėgas susprogdinus svarbią užtvanką ir hidroelektrinę rusų kontroliuojamoje pietų Ukrainos dalyje, tvirtindama apie gresiantį didžiulį potvynį, galintį priversti persikelti šimtus tūkstančių žmonių, ir įsakė evakuotis upės žemupio gyventojams.

Rusijos naujienų agentūra „Tass“ citavo neįvardytą Rusijos vyriausybės pareigūną, kuris teigė, kad užtvanka sugriuvo dėl padarytos žalos.

Antradienį Maskvos įvesta valdžia pietų Ukrainoje teigė, kad Kachovkos hidroelektrinės užtvanka dėl daugybinių smūgių buvo iš dalies sugriauta.

Maskvos remiamo miesto administracijos vadovas Vladimiras Leontjevas teigė, kad naktį Naujojoje Kachovkoje buvo suduoti keli smūgiai Kachovkos užtvankai, kurie sunaikino užtvankos sklendes ir sukėlė nekontroliuojamą vandens srautą.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by UNITED24Media (@united24.media)

 

Ukrainos valdžia anksčiau buvo įspėję, kad sugriuvus užtvankai gali išsilieti 18 mln. kubinių metrų vandens ir užtvindyti Chersoną bei dešimtis kitų vietovių, kuriose gyvena šimtai tūkstančių žmonių, taip pat iškilti grėsmė, kad netoliese esančioje Rusijos okupuotoje atominėje elektrinėje įvyks avarija. Prezidentas Volodymyras Zelenskis sušaukė neeilinį posėdį krizei spręsti.

Ukrainos vidaus reikalų ministerija platformoje „Telegram“ parašė, kad buvo susprogdinta Kachovkos užtvanka, ir paragino 10 kaimų, esančių dešiniajame upės krante, ir dalies Chersono miesto, esančio žemupyje, gyventojus susirinkti būtiniausius dokumentus ir naminius gyvūnus, išjungti prietaisus ir išvykti, perspėdama dėl galimos dezinformacijos.

 


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojerusų kariaisusprogdinta užtvankapavojus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių