Olimpinės bėgikės vyras stojo prieš teismą dėl įtariamo jos nužudymo

Kenijos olimpinės bėgikės Agnes Tirop (Anjes Tirop) vyras pirmadienį stojo prieš teismą dėl įtariamo sutuoktinės nužudymo, ir teismas leido jį suimti beveik trims savaitėms.

Ibrahimas Rotichas (Ibrahimas Rotičas), visuomenėje žinomas kaip Emmanuelis (Emaniuelis), buvo suimtas praėjusią savaitę pajūrio mieste Mombasoje po dramatiškų iki vėlyvos nakties trukusių gaudynių.

„Įtariamasis areštuojamas 20 dienų, kad policija galėtų užbaigti nužudymo tyrimą“, – nurodė Iteno vyriausiasis magistratas Charlesas Kutwa (Čarlzas Kutva).

„Jis taip pat bus nuvežtas psichinei būklei įvertinti“, – priduriama pranešime.

25 metų sportininkės kūnas su durtinėmis žaizdomis praėjusį trečiadienį buvo rastas jos namų miegamajame Iteno mieste vakarinėje Kenijos dalyje, kur dideliame aukštyje virš jūros lygio treniruojasi daug geriausių šalies sportininkų. Ši dviejų pasaulio čempionatų prizininkė ir olimpietė buvo laikoma kylančia žvaigžde sporto pasaulyje.

A. Tirop buvo nužudyta praėjus vos mėnesiui po to, kai pasiekė naują moterų 10 km bėgimo rekordą Vokietijoje. Ji yra dukart laimėjusi bronzos medalius 10 km distancijose pasaulio lengvosios atletikos čempionatuose, 2015 metais tapo  pasaulio kroso bėgimo čempione, o šių metų Tokijo olimpinėse žaidynėse liko ketvirta 5 km bėgimo distancijoje.

E. Rotichas, kuriam, remiantis policija, yra 41 metai, teisme turėjo pasirodyti penktadienį, tačiau teismo posėdis buvo atidėtas pareigūnams neapsisprendus, kur turėtų vykti jo bylos nagrinėjimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Teisi buvo Tanzanijos prezidentė, kai sakė apie sportininkes - jos gi plokščios kaip lentos. Kam tokios gali būti reikalingos ? Ir užsitraukė Geiropos feminisčių rūstybę....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių