Pentagonas: nuo karo pradžios Ukrainoje žuvo arba buvo sužeista iki 80 tūkst. okupantų

Vienas aukšto rango Pentagono pareigūnas pirmadienį pranešė, kad nuo karo pradžios vasario pabaigoje Ukrainoje žuvo arba buvo sužeista iki 80 000 rusų.

„Per mažiau nei šešis mėnesius rusų patirti nuostoliai tikriausiai siekia 70–80 tūkst.“ žmonių, sakė gynybos sekretoriaus pavaduotojas Colinas Kahlas (Kolinas Kalas).

C. Kahlas taip pat nurodė, kad nuo vasario 24 dienos, kai pradėjo invaziją į Ukrainą, Rusijos pajėgos neteko „trijų ar keturių tūkstančių“ šarvuotųjų transporto priemonių. Be to, joms gali imti trūkti turimų tiksliai nutaikomų raketų, įskaitant iš oro ir jūros paleidžiamas sparnuotąsias raketas, nes nuo invazijos pradžios rusai daug jų paleido.

Šie nuostoliai yra „gana įspūdingi, turint omenyje, kad rusai nepasiekė nė vieno iš [Rusijos prezidento] Vladimiro Putino karo pradžioje iškeltų tikslų“, sakė jis žurnalistams.

C. Kahlo teigimu, tai, kad Rusijos pajėgos nebenaudoja tiek daug ilgesnio nuotolio ir tiksliai nutaikomų raketų, rodo, jog jų atsargos sumažėjo beveik iki tokio lygio, kiek Maskvai reikia turėti rezerve „kitiems nenumatytiems atvejams“.

Pareigūnas pripažino, kad Ukrainos pusė mūšio lauke taip pat patyrė didelių nuostolių, tačiau nepateikė jokių skaičių.

„Abi pusės patiria nuostolių. Šis karas yra intensyviausias konvencinis konfliktas Europoje nuo Antrojo pasaulinio karo laikų“, – sakė jis.

„Tačiau ukrainiečiai turi daug privalumų, iš kurių ne mažiau svarbus yra jų noras kovoti“, – pridūrė C. Kahlas.


Šiame straipsnyje: mirę rusaiRusijos kariaisužeisti okupantaikaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių