Protesto akcija išgarsėjusios rusų žurnalistės namuose – krata, moteris sulaikyta

Savo protesto akcija išgarsėjusi TV žurnalistė Marina Ovsianikova vis labiau atsiduria Rusijos institucijų akiratyje. Moters advokatas „Telegram“ kanale pranešė, kad buvo atlikta krata jo klientės namuose. 

Tai esą padaryta vadovaujantis Rusijos įstatymais, kurie numato atsakomybę už melagingų pranešimų apie Rusijos kariuomenę skleidimą.

Be to, prieš M. Ovsianikovą pradėtas baudžiamasis tyrimas, praneša agentūra „Reuters“. Moteris sulaikyta, pranešė jos advokatas.

„Iškelta baudžiamoji byla“, – naujienų agentūrai AFP sakė teisininkas Dmitrijus Zachvatovas ir pridūrė laukiąs tyrėjų sprendimo dėl kardomosios priemonės dviejų vaikų motinai.

Pirmadienį Maskvos teismas nurodė M. Ovsianikovai sumokėti naują baudą už rusų „kariuomenės diskreditavimą“.

Kovą M. Ovsianikova išgarsėjo dėl valstybinės televizijos tiesioginiame eteryje surengtos protesto akcijos prieš karą.

Praėjusią savaitę kitas teismas nurodė 44 metų M. Ovsianikovai sumokėti 50 tūkst. rublių (apie 800 eurų) baudą už Rusijos kariuomenės diskreditavimą.

Pirmadienį ši buvusi valstybinio kanalo „Pervyj kanal“ redaktorė pranešė, kad Maskvos Čeriomuškų rajono teismas liepė jai sumokėti 40 tūkst. rublių (apie 600 eurų).

Tąsyk D. Zachvatovas sakė, kad jo klientė buvo nubausta už „Facebook“ įrašą. Rusijoje už du nuteisimus per pusmetį gali būti keliama baudžiamoji byla.

Teisme M. Ovsianikova teigė traukusi per dantį teisėją, bet šis, panašu, jos ironiškų pastabų nesuprato.

„Amerika ir Europa kaltos dėl to, kad Rusijoje nebėra žodžio laisvės, teisingų teismų ir sąžiningų rinkimų. Žmonės sodinami į kalėjimą už raginimus siekti taikos“, – teisme sakė žurnalistė, remiantis jos pareiškimu platformoje „Telegram“.

M. Ovsianikova anksčiau buvo trumpam sulaikyta liepą. Kelios dienos prieš tai ji viena surengė vieno asmens piketą, protestuodama prie Kremliaus politiką – laikė plakatą, kuriuo kritikavo karinę intervenciją Ukrainoje ir prezidentą Vladimirą Putiną.

Pasiuntusi karius į Ukrainą, Maskva priėmė įstatymus, numatančius iki 15 metų nelaisvės už informacijos apie kariuomenę, kurią valdžia laiko melaginga, skleidimą.

Rusijos teisėsauga nepaskelbė apie jokios bylos iškėlimą M. Ovsianikovos atžvilgiu.

Po kovą surengto protesto buvusi televizijos redaktorė tris mėnesius praleido užsienyje ir dar tris mėnesius dirbo Vokietijos laikraščiui „Die Welt“.

Liepos pradžioje ji paskelbė grįžtanti į Rusiją, kad išspręstų ginčą dėl dviejų savo vaikų globos.

Žurnalistė, valstybinėje televizijoje dirbusi 19 metų, neseniai duodama interviu AFP sakė, kad turėjo parduoti savo automobilį, kad gautų papildomų pinigų. Nuolatinio darbo šiuo metu neturinti M. Ovsianikova pastaruoju metu dirbo laisvai samdoma reportere užsienio žiniasklaidai.


Šiame straipsnyje: Marina Ovsianikovakratarusų žurnalistėkaras Ukrainojeprotestas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių