Rašytojas S. Rushdie užpultas scenoje Niujorko valstijoje

Britų rašytojas Salmanas Rushdie (Salmanas Rašdis), dėl savo kūrybos sulaukęs Irano grasinimų jį nužudyti ir priverstas slapstytis, penktadienį buvo užpultas senoje per renginį Niujorko valstijos vakarinėje dalyje.

Socialiniuose tinkluose paskelbtame vaizdo įraše matyti, kaip žmonės puola padėti S. Rushdie per incidentą Šotakvos apygardoje. Policija patvirtino, kad vienas asmuo buvo subadytas, bet nukentėjusiojo neįvardijo.

„Ką tik įvyko šiurpiausias dalykas... – Salmanas Rushdie buvo užpultas scenoje, – vienas įvykio liudininkas parašė socialiniuose tinkluose. – Amfiteatras buvo evakuotas.“

Šotakvos apygardos šerifo biuras nurodė galintis patvirtinti, kad „įvyko subadymas“, bet daugiau detalių nepateikė.

S. Rushdie būklė kol kas nežinoma.

Rašytojas, kuriam dabar 75-eri, sulaukė žinomumo, kai 1981 metais išėjo jo antrasis romanas „Vidurnakčio vaikai“ (Midnight's Children), pelniusį tarptautinį pripažinimą ir apdovanotą Britanijos prestižine Bookerio (Bukerio) premija už nepriklausomybės laikų Indijos pavaizdavimą.

Tačiau Indijoje nepraktikuojančių musulmonų šeimoje gimęs S. Rushdie buvo priverstas slapstytis, kai 1989-aisiais tuometis Irano aukščiausiasis lyderis ajatola Ruhollah Khomeini (Ruhola Chomeinis) paskelbė fatvą, kurioje paragino musulmonus nužudyti šį rašytoją, teigdamas, kad jo 1988 metų romanas „Šėtoniškos eilės“ (The Satanic Verses) įžeidžia islamą. Už S. Rushdie, kuris yra ateistas, nužudymą buvo pasiūlyta premija, kuri galioja iki šiol.

Kai kurie musulmonai mano, kad šioje knygoje demonstruojama nepagarba pranašui Muhammadui (Muhamadui).

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gaila

Gaila portretas
kad nenustipa, antikristas.

Anonimas

Anonimas portretas
Pagaliau teisinga Dievo ranka pasieke Setono tarna.

Anonimas

Anonimas portretas
Kvailys gauna ko nusipelnė.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių