Rusija vietoj Ukrainos planavo pulti kitą šalį: priemonės – ciniškos

  • Teksto dydis:

Suintensyvėjus Rusijos bombardavimui artėjant žiemai, o gyventojams neturint elektros, vandens ir šildymo, Ukrainos vyriausybė kartu su savanorių organizacijomis evakuoja visus pagyvenusius žmones iš pietinio Chersono miesto, praneša LNK.

„Chersonas gali tapti antruoju Mariupoliu. Dabar turime išgelbėti kuo daugiau žmonių. Nėra elektros, vandens ir maisto. Reikia pagalbos, ligoninėms reikia pagalbos, reikia vaistų. Turime padaryti tiek, kad mūsų žmonės turėtų šiltą nakvynę ir būtų aprūpinti viskuo, kuo reikia“, – kalbėjo Ukrainos pareigūnas.

Britų žvalgyba teigia, kad nors Chersonas dar lapkričio 11 dieną buvo išlaisvintas, okupantai toliau jį apšaudo kasdien. Per pastarąją parą daugiau nei 30 kartų. Dėl to vienas žmogus žuvo, dar du sužeisti. 

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį apšaudė Ukrainos Dnipro srityje esančio Nikopolio apylinkes. Apie nukentėjusiuosius kol kas nepranešama. Valstybinė Ukrainos elektros tinklų operatorė pranešė, kad šalis šiuo metu turi energijos apie 80 proc. bendro poreikio, bet ko kiekvienos Rusijos karių atakos atkurti elektros tinklus vis sunkiau.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Tuo metu Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas pranešė, kad Rusija bando papildyti nuostolių patyrusius dalinius perkeldama dalį savo karių ir įrangos iš Baltarusijos. Užfiksuotas technikos judėjimas. Neseniai į Baltarusiją buvo perkelta apie 12 tūkst. mobilizuotų rusų karių. Savo ruožtu Ukrainos prezidentas įspėjo, kad ši savaitė gali būti sunki, nes Rusija rengia naujus smūgius Ukrainai.

„Mūsų savitarpio pagalba yra vienas iš apsaugos nuo teroro ir mūsų stiprybės elementų, todėl nepalikite be pagalbos tų, kuriems galite padėti. Prašome atsižvelgti į oro pavojaus signalus per šią savaitę. Visi kartu padėdami vienas kitam įveiksime ir šį karo iššūkį – šią žiemą, šį Rusijos bandymą panaudoti šaltį prieš žmones“, – sakė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

O amerikiečių naujienų portalas „Newsweek“ skelbia gavęs vieno Rusijos federalinės saugumo tarnybos pareigūno laišką, kuriame teigiama, kad Rusija rengėsi užpulti Japoniją. Tai esą turėjo nutikti pernai vasarą, bet vėliau Maskva neva apsigalvojo ir surengė Invaziją į Ukrainą.

Japonija su Rusija nesutaria dėl dalies Kurilų salų, kurias Antrojo pasaulinio karo pabaigoje užėmė Sovietų Sąjunga. Tokijas jas laiko savo šiaurinėmis teritorijomis. Šis klausimas jau dešimtmečius kelia įtampą tarp Rusijos ir Japonijos. Pernai rugpjūtį FSB išplatino informaciją, neva atskleidžiančią kaip Antrojo pasaulinio karo metais Japonijos specialiosios tarnybos kankino Sovietų Sąjungos piliečius. FSB informatorius teigė, kad buvo planuota paleisti Kremliaus propagandos mašiną, turėjusią klijuoti japonams fašistų ir nacių etiketes. Bet, pasak jo, Maska kažkodėl pakeitė Japoniją Ukraina.

Rusijos gynybos ministerijos išplatintuose įrašuose matyti, kaip Rusija militarizuoja Kurilų salas.


Šiame straipsnyje: LNK turinyskaras UkrainojeJaponijaRusijos kariaiVladimiras Putinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių