Rusijoje per gamtinius gaisrus Uralo kalnuose žuvusių žmonių skaičius padidėjo iki 21

  • Teksto dydis:

Rusijoje per gamtinius gaisrus Uralo kalnuose žuvusių žmonių skaičius antradienį padidėjo iki 21, remdamasi vietos tarnybomis pranešė valstybinė naujienų agentūra TASS.

Gaisrai Kurgano srityje siautė visą savaitę. Bandydamas gesinti vieną iš jų žuvo Vakarų Sibiro Tiumenės srities gyventojas.

Pasak vietos pareigūnų, daugiausiai žmonių žuvo sekmadienį Kurgano srities Julduso kaime, esančiame ties Uralo kalnų ir Sibiro riba.

„Žuvusiųjų skaičius gali didėti“, – nurodė vietos nepaprastųjų situacijų tarnyba.

Srityje, kur sudegė daugiau kaip 5 tūkst. pastatų, paskelbta nepaprastoji padėtis. Gaisrai taip pat apėmė tūkstančius hektarų Sverdlovsko ir Sibiro Omsko bei Tiumenės srityse.

Pirmadienį lankydamasis Kurgano srityje Rusijos nepaprastųjų situacijų ministras Aleksandras Kurenkovas sakė, kad gyvenvietėms pavojus nebegresia, bet vietos žiniasklaida antradienį pranešė, kad gaisrai tebesiaučia Kurgano, Sverdlovsko ir Tiumenės srityse.

Pastaraisiais metais Rusijoje buvo ypač didelių miškų gaisrų. Ekspertai dėl to kaltina neįprastai sausas vasaras ir aukštą oro temperatūrą.

Ekspertai taip pat mini 2007 metais priimtą sprendimą išformuoti federalinį aviacijos tinklą, kuriam buvo pavesta pastebėti gaisrus ir kovoti su jais. Tinklo turtas buvo perduotas regionų administracijoms ir tai nulėmė spartų šių pajėgumų nunykimą. Vyriausybė vėliau atšaukė sprendimą ir vėl įkūrė federalinę agentūrą, atsakingą už miškų stebėseną iš oro, tačiau jos ištekliai vis dar yra riboti.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas prieš metus ragino imtis aktyvesnės miškų gaisrų prevencijos ir geriau koordinuoti įvairių valstybinių agentūrų darbą kovojant su jais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimelis

Klausimelis portretas
Silpnai dege?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių