Rusijoje nuo koronaviruso mirė garsus muzikantas, aktorius P. Mamonovas

Rusijos roko muzikantas, poetas ir aktorius Piotras Mamonovas, dešimtmečius buvęs iškilus šalies kultūros scenos veikėjas, ketvirtadienį mirė nuo koronavirusinės infekcijos, būdamas 70 metų, pranešė jo šeima.

Apie P. Mamonovo hospitalizaciją ir jam diagnozuotą COVID-19 buvo pranešta liepos 1 dieną. Jis dvi savaites išbuvo dirbtinai sukeltos komos būklės, prijungtas prie plaučių vėdinimo aparato vienoje Maskvos ligoninėje.

1982 metais P. Mamonovas įkūrė roko grupę „Zvuki Mu“ ir ilgainiui tapo įtakingu pogrindinės popkultūros scenos veikėju. Jis sulaukė platesnio pripažinimo, kai Sovietų Sąjungoje 9-ojo dešimtmečio pabaigoje buvo panaikinti suvaržymai rokui ir alternatyviajai kultūrai, įgyvendinant tuomečio lyderio Michailo Gorbačiovo inicijuotas reformas.

P. Mamonovas dar labiau išgarsėjo kaip aktorius. Dešimtajame dešimtmetyje jis sukūrė virtinę vaidmenų kino ir teatro projektuose.

Giliai paniręs į religiją, jis 10-ojo dešimtmečio pabaigoje persikėlė gyventi į vieną atokų kaimą ir paliko kultūros sceną. Vis dėlto P. Mamonovas triumfuodamas sugrįžo kaip aktorius, suvaidinęs uolų rusų ortodoksų vienuolį 2006 metų Pavelo Lungino filme „Sala“ (Ostrov), taip pat Rusijos carą Ivaną Rūstųjį 2009 metų P. Lungino filme „Caras“ (Car).

2019 metais P. Mamonovas patyrė širdies smūgį ir buvo operuotas.

Užuojautos laiške P. Mamonovo šeimai Rusijos kultūros ministrė Olga Liubimova gyrė šį „ryškų, charizmatišką ir stiprų“ veikėją.

Kol kas nebuvo paskelbta, kaip vyks atsisveikinimas su velioniu ir kur jis bus palaidotas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kl

Kl portretas
Tai ką rusai turėjo geriausio.. Puikus jo filmas SALA

>Redakcijai

>Redakcijai portretas
Nori pasakyt, kad Brukselio rūra skaniau kvepia?

;Ddd

;Ddd portretas
Ph jiems ka rodyt,ar seiminynkus USA ar russ , svarbu kad yra Zodziai COVID ir mirtys ,2 zodziai,kurie turi kartotis daznai
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių