Šeštadienį protestuotojai vėl patraukė į Kanados sostinę

  • Teksto dydis:

Šeštadienį protestuotojai vėl plūstelėjo į Kanados sostinę, norėdami prisijungti prie jau antrą savaitę vykstančios protestų akcijos „Laisvės vilkstinė“.

Po vieną ar šeimomis atvykę protestuotai būriavosi prie laužų, nepaisydami šalto oro, o prie Parlamento iškilo vaikams skirti statomi pripučiami batutai.

Protestuotojai mojavo Kanados vėliavomis ir laikė plakatus su antivyriausybiniais užrašais.

Policija, kuri per naktį pastatė užtvaras, kad apribotų transporto priemonių patekimą į miesto centrą, sakė besitikinti, kad prie šimtų sunkvežimių vairuotojų, jau užkimšusių Otavos gatves, prisijungs iki 2 tūkst. protestuotojų, taip pat 1 tūkst. jiems nepritariančių asmenų.

Visgi vadinamojo „Laisvės vilkstinės“ organizatoriai naujienų agentūrai AFP teigė besitikintys, kad protestuotojų skaičius išaugs iki dešimties tūkstančių.

Panašūs protestai buvo numatyti Toronte, Kvebeke ir Vinipege.

Ankstyvą šeštadienį vyravo šventiškesnė atmosfera nei prieš savaitę, kuomet kai kurie protestuotojai mojavo Konfederacijos vėliavomis ir nacių simboliais, sulaukdami pasmerkimo iš vyriausybės atstovų, ir susirėmė su vietos gyventojais.

Policija yra pažadėjusi kuo greičiau nutraukti „neteisėtus“ protestuotojų veiksmus.

Visgi šeštadienį buvo matomi ženklų, kad dalis protestuotojų pasirengę ilgalaikei akcijai. Jie pastatė medinę pašiūrę ir palapinių su maisto atsargomis protestuotojams bei kuru vilkikams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

LAISVĖS KONVOJUS 2022

LAISVĖS KONVOJUS 2022 portretas
Tai istorinis įvykis, nereikia iškraipyti pavadinimo
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių