Šį kopimo į Everestą sezoną mirė ar žuvo jau 7 alpinistai

  • Teksto dydis:

Šį pavasarinį kopimo į Everestą sezoną mirė ar žuvo dar du alpinistai, o bendras sezono aukų skaičius padidėjo iki septynių, ketvirtadienį pranešė ekspedicijų organizatoriai.

Naujausios aukos yra 58 metų indė, prieš ekspediciją sakiusi, kad turi širdies stimuliatorių, ir nepaliečių komandos, ant aukščiausio pasaulio kalno renkančios šiukšles, narys.

Suzanne Leopoldina Jesus (Siuzan Leopoldina Chesus) mirė ligoninėje Nepalo Luklos mieste, dėl ligos oru evakuota iš Everesto bazinės stovyklos.

„Trečiadienį sraigtasparniu atgabenome indų alpinistę į Luklą iš bazinės stovyklos, nes ji sirgo ir negalėjo kopti“, – naujienų agentūrai AFP sakė „Glacier Himalaya Treks and Expedition“ vykdomasis direktorius Da Dendi Sherpa (Da Dendis Šerpa).

S. L. Jesus lėšas savo kopimui rinko su šūkiu „Ekspedicija į Everestą ir atgal su širdies stimuliatoriumi, būnant 58 metų amžiaus“.

Ši pradinės mokyklos mokytoja siekė tapti pirmuoju širdies stimuliatorių turinčiu žmogumi iš Azijos ir vyriausiu indu, įkopusiu į Everestą, rašė Nepalo laikraštis „The Himalayan Times“.

„Bandėme nusiųsti ją į Katmandu. Tačiau dėl prastų oro sąlygų sraigtasparnis negalėjo skristi į Katmandu. Ji buvo paguldyta į vietos ligoninę Lukloje, kur šį rytą mirė“, – sakė D. D. Sherpa.

Minėtas nepalietis žuvo antradienį, leisdamasis nuo Everesto. Jis dalyvavo kasmet Nepalo kariuomenės rengiamoje kalno švarinimo kampanijoje.

„Vyksta darbas dėl palaikų pargabenimo“, – AFP sakė Pasangas Sherpa (Pasangas Šerpa) iš ekspedicijų kompanijos „Peak Promotion“.

Nepalas šiam sezonui, truksiančiam iki birželio pradžios, išdavė 478 leidimus užsieniečiams kopti į Everestą. Kadangi daugumai jų reikia gido, bendrai pasiekti kalno viršūnę bandys daugiau kaip 900 žmonių.

Trečiadienį ant Everesto, trečioje stovykloje, pakeliui į viršūnę žuvo Moldovos alpinistas, pranešė Nepalo pareigūnai.

Praėjusį mėnesį žuvo trys aprūpinimo misiją vykdę nepaliečių alpinistai, bandę kirsti klastingą Kumbu ledyną. Pareigūnai nutraukė gelbėjimo operaciją, nusprendę, kad jų palaikų neįmanoma ištraukti iš gilaus plyšio.

Šio mėnesio pradžioje ant kalno taip pat žuvo 69 metų amerikiečių alpinistas, vykdęs rotacinę aklimatizacijos programą Antrojoje stovykloje maždaug 6,4 tūkst. m aukštyje.

Vidutiniškai kiekvieną pavasarį ant Everesto žūsta po penkis alpinistus. Tačiau 2019 metais žuvo 11 žmonių; dėl keturių iš šių mirties atvejų buvo kaltinamas per didelis ant kalno buvusių žmonių skaičius.


Šiame straipsnyje: aukosAlpinistaiEverestas

NAUJAUSI KOMENTARAI

umnbvft

umnbvft portretas
Nieko blogo kad miršta keli žmogeliai, norintys stebinti kitus savo pasiekimais - daugiau to nebedarys. Jei neturi kur dėti pinigų ir laiko - prašau į (ne)sveikatą. Padėsi pragyventi aptarnavimo tarnyboms, ir nepajusi kad pragyvenai savo jaunystę, nes dėl tų kelionių būsi pamišęs visą laiką, tik gal skriausi savo artimuosius nevykdydamas savo šeimos nario pareigų. o ir tie rekordai niekam nereikalingi, tuščias garsas. Žala aplinkai daug kartų didesnė už neva tai duodamą naudą. Turistiškai palaipioti manau kad naudinga ir sveika

Nuomonė

Nuomonė portretas
Tegul stimpa , ar gaila ?

Kvailių \\\\\.../////

Kvailių  \\\\\...///// portretas
mirtys.___Ko jie tenai jieško tuose sniegynuose,tik mirties ir randa.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių