Šokiruoja: žuvusius savo karius okupantai veža deginti į sąvartyną, o skelbia dingusiais

  • Teksto dydis:

Ukrainos paieškų grupė „Juodoji tulpė“ karo siaubiamoje šalyje randa rusų karių lavonus. Nuo 2022 metų vasario deokupuotose Ukrainos teritorijose jie aptiko 311 kūnų, rašo UNIAN.

Grupės „Juodoji tulpė“ vadovas Aleksejus Jukovas teigė, kad okupantai patys sudegina dalį mirusių savo šalies kariškių tam, kad nuslėptų savo nuostolius kare.

„Limanskio rajone radome penkis rusų kareivius, kurių kūnai buvo sudeginti“, – sakė A. Jukovas.

Jis pabrėžė, kad būta ir atvejų, kai okupantų kūnus degino vietos gyventojai dėl nepakeliamo kvapo. „Yra tokių Rusijos kariškių, kurie bando nuslėpti savo nuostolius, kad nereikėtų temptis su savimi kūnų“, – sakė „Juodosios tulpės“ vadovas.

Kaip teigiama, mirusius ir sudegintus Rusijos karių kūnus Kremlius registruoja kaip dingusius.

Degina savo karių kūnus

2022 metų gegužę buvo perimtas rusų kario telefono skambutis, kuriame girdėti, kad jo bendražygiai sumesti sąvartyne, netoli okupuoto Donecko. „Lavonų kalnai siekia 2 metrus. Jie tiesiog meta juos ten. Tada lengviau įtikinti, kad jie dingo be žinios“, – kalbėjo jis.

Praėjusių metų lapkritį „The Guardian“ kalbėjosi su dešimtimis Chersono vietinių gyventojų ir darbininkų. Jie pasakojo, kad Rusijos kariai naudoja vietinį sąvartyną, kad sudegintų žuvusių rusų karių kūnus.

Kaip vyksta karių kūnų mainai tarp Ukrainos ir Rusijos?

Rusijos ir Ukrainos apsikeitimas lavonais yra slaptas procesas – bendras išsiųstų palaikų skaičius neatskleidžiamas nė vienai pusei. „Guardian“ šaltinis, dažnai dalyvaujantis mainuose ir anonimiškai sutikęs pasidalinti informacija teigė: „Nuo Rusijos invazijos pradžios abi šalys apsikeitė mažiausiai 20 karių kūnų“.

Šaltinio teigimu, kūnų mainai vyksta Rusijos ir Ukrainos pasienyje arba fronto linijoje, kontroliuojant abiejų šalių atstovams.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojemirę rusų kariaiSąvartynasdegina karius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių