Sukeistų kūdikių istorijoje taškas dar nepadėtas

  • Teksto dydis:

Ši Bulgarijos sostinėje, Sofijoje, esanti ligoninė – tyrėjų akiratyje. Joje sukeisti du kūdikiai. Tai parodė ir DNR tyrimas, pasakojama LNK reportaže.

Viena iš pagimdžiusių moterų įtarė, kad vaikas, kurį ji augino du mėnesius, – ne jos. Abejones pasėjo išvaizda. Naujagimis labai skyrėsi nuo tėvų. Jauna moteris šią įstaigą privertė pradėti vidinį tyrimą. Ir nustatyta, kad apyrankės, kuri uždedama vaikui gimus, numeris visai neatitinka motinos.  Tad išvada viena – du tuo pačiu metu gimę kūdikiai buvo sukeisti ir atiduoti ne tiems tėvams.

DNR tyrimo rezultatai galutinai įrodė, kad vaikas ne jos.

„Aš vis dar šokiruota. Laimė, kūdikis sveikas. Ir dabar kovosiu iki galo. Teismuose, – kalbėjo sukeisto kūdikio mama Sevda.

Visas LNK reportažas vaizdo įraše:

Apie šį atvejį pranešta bulgarų policijai ir prokuratūrai, nes kita motina iš viso atsisakė DNR tyrimo. Ji įsitikinusi, kad auginamas naujagimis yra jos. Įtariama, kad kūdikiai ligoninėje galėjo būti netgi tyčia sukeisti. Arba klaidą padarė personalas. Įsikišo jau ir sveikatos apsaugos ministerija.

„Aplaidumas fiksuotas keliose grandinėse. Taip pat tiriamas ir personalas“, – situaciją komentavo Bulgarijos sveikatos apsaugos ministras Asen Medjidiev.

O kol byla bus nagrinėjama, mažyliais turės rūpintis socialinės tarnybos. Beje, kai kam pakvipo netgi kalėjimu, nes jei kas nors tyčia iškeičia mažametį vaiką, baudžiama įkalinimu iki dvejų metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
o kada lietuviams bus mokamos lompensacijos uz transporta ogal jiems nereikia
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių