Tęsiantis ugnikalnio La Palmoje išsiveržimui, evakuota dar šimtai žmonių

Tęsiantis ugnikalnio išsiveržimui Kanarų La Palmos saloje, dar šimtai žmonių buvo priversti skubiai palikti savo namus.

Kanarų vulkanologijos grupės „Pevolca“ komitetas pernakt nurodė evakuoti dar kelis kaimus. Anot vietos žiniasklaidos, paveikta apie 500 žmonių.

Nuo ugnikalnio išsiveržimo prieš daugiau kaip mėnesį į saugias vietas jau buvo priversti evakuotis 7 500 žmonių ar apie 10 proc. salos gyventojų. Daugelis jų niekuomet negalės grįžti, nes jų namai buvo palaidoti po lava.

Ugnikalnis La Palmoje, kuris neturi oficialaus pavadinimo, pirmą kartą po 50 metų pertraukos išsiveržė rugsėjo 19 d. Lava iki šiol sunaikino 2 185 pastatus, ketvirtadienį teigė ES Žemės stebėjimo iš kosmoso programa.

Anot programos, metro storio lavos sluoksnis jau padengė 866 hektarus salos. Per pastarąsias 24 val. šis skaičius padidėjo 54 hektarais.

Tuo metu lavos srautai toliau kelia grėsmę La Lagūnos miesto centrui. Iki 1 270 laipsnių Celsijaus įkaitusi ir jūros link judanti lava jau priartėjo prie La Lagūnos centro. Tačiau pavojus 1 650 miesto gyventojų nebegresia, kadangi jie jau buvo evakuoti.

„Pevolca“ vadovas Miguelis Angelis Morcuende trečiadienį teigė, kad lava gali sunaikinti dar šimtus namų. Tačiau jis pabrėžė, kad vis dar galima tikėtis, jog lava ims tekėti į pietus nuo La Lagūnos, nors jau buvo sunaikinta viena miesto priemiesčiuose buvusi degalinė ir maisto prekių parduotuvė.


Šiame straipsnyje: La Palmaugnikalnisevakuacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių