Tragedija: per gaisrą ligoninėje žuvo vienuolika naujagimių

Senegale vienuolika naujagimių žuvo per gaisrą ligoninėje vakariniame Tivavanės mieste, vėlai trečiadienį pranešė šalies prezidentas.

Prezidentas Macky Sallas (Makis Salas) prieš vidurnaktį per „Twitter“ pranešė, kad gaisras pareikalavo 11 mažylių gyvybių.

„Su skausmu ir liūdesiu ką tik sužinojau apie 11 naujagimių mirtį per gaisrą valstybinės ligoninės neonatologijos skyriuje“, – sakoma jo žinutėje.

„Jų motinoms ir šeimoms reiškiu giliausią užuojautą“, – pridūrė M. Sallas.

Nelaimė įvyko ligoninėje, pavadinto velionio Senegalo religinio lyderio Abdou Azizo Sy (Abdu Azizo Si), praminto Dosniuoju, vardu. Gaisras kilo dėl elektros trumpojo jungimo, sakė senegaliečių politikas Diopas Sy (Diopas Si).

„Gaisras labai greitai išplito“, – nurodė jis.

Miesto meras Demba Diopas sakė, kad „trys kūdikiai buvo išgelbėti“.

Kaip nurodo vietos žiniaskaida, ligoninė buvo neseniai atidaryta.

Sveikatos apsaugos ministras Abdoulaye Dioufas Sarras (Abdulajė Dijufas Saras), išvykęs į Ženevoje vykstantį Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) susitikimą, sakė nedelsdamas grįšiąs į Senegalą.

„Ši situacija itin nesėkmingai ir nepaprastai skausminga, – ministras sakė per radiją transliuotame interviu. – Vyksta tyrimas, kad išsiaiškintume, kas atsitiko.“

Tragedija Tivavane lydėjo kelis kitus incidentus, susijusius su Senegalo sveikatos apsaugos sistema. Šalyje sveikatos apsaugos paslaugų prieinamumas miestuose ir kaimiškose vietovėse labai netolygus.

Balandžio pabaigoje per gaisrą šiauriniame Lingerės mieste žuvo keturi naujagimiai. Miesto meras sakė, kad nelaimė įvyko dėl gimdymo namų oro kondicionavimo sistemos gedimo. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
galejo but ir samoningas veiksmas satanglobalistu?===

Anonimas

Anonimas portretas
zmogedros ,nevykeliai. kudikius paliko likimo valiai , zmogedros.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių