Tyrimas: didžiausioje Vokietijos arkivyskupijoje – 202 seksualiniai smurtautojai, 314 aukų

Katalikų Bažnyčios užsakymu atliktas nepriklausomas tyrimas atskleidė šimtus dvasininkų ir pasauliečių seksualinio smurto atvejų didžiausioje Vokietijos arkivyskupijoje.

Nekantriai lauktoje 800 puslapių ataskaitoje apie Kelno arkivyskupiją rašoma, kad buvo išaiškinti 202 asmenys, galimai atsakingi už seksualinį smurtą, ir 314 seksualinės prievartos aukų. Ataskaita apima 1975–2018 metų laikotarpį.

„Daugiau nei pusė aukų buvo vaikai iki 14 metų“, – žurnalistams sakė Katalikų Bažnyčios užsakymu tyrimą atlikusios Miuncheno teisės firmos teisininkas Bjoernas Gercke (Bjornas Gerkė).

Tačiau tyrimas išteisino Kelno arkivyskupą Rainerį Marią Woelki (Rainerį Mariją Vėlkį) dėl „pareigų nevykdymo“, susijusio su lytiniu išnaudojimu Bažnyčioje. Šis itin įtakingas konservatyvių pažiūrų kardinolas ilgą laiką atkakliai priešinosi pastangoms reformuoti Bažnyčią.

R. M. Woelki išprovokavo pasipiktinimo bangą, neleidęs skelbti anksčiau parengtos ataskaitos apie jo arkivyskupijos dvasininkų galimai vykdytą nepilnamečių seksualinį išnaudojimą.

Savo sprendimą kardinolas argumentavo ataskaitoje minimų asmenų, kaltinamų lytine prievarta, teise į privatumą. Be to, anot R. M. Woelki, kai kurie ataskaitą rengę tyrėjai nebuvo visiškai nepriklausomi.

Vokietijos vyskupų konferencijos pirmininkas Georgas Baetzingas (Georgas Bėcingas) vasario pabaigoje išplatintame griežto tono pareiškime R. M. Woelki poziciją pavadino „katastrofa“.

Kovo pradžioje R. M. Woelki pareiškė, kad, jei reikia, nedelsiant laikinai suspenduos ataskaitoje minimus asmenis. Jis pažadėjo ateinančią savaitę imtis konkretesnių žingsnių dėl tyrimo išvadų.

Kardinolas taip pat pareiškė norą savo autoritetu prisidėti prie pastangų iškelti į dienos šviesą Bažnyčioje įvykdytus nusikaltimus.

„Tik tiesa gali mus išvaduoti nuo praeities šešėlių“, – sakė R. M. Woelki.

Vėliau ketvirtadienį kardinolas ketina paskelbti pareiškimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tikrai

Tikrai portretas
Taip. Dievas mato.

tai

tai portretas
viduramziu celibato iteisinimo pasekme kur nepakaltynama prieglauda isigijo /dievo tarnai/ taip uzmaskave savo pedofilyne butybe po veidmainystes kauke o kas dejosi viduramziais po inkvizicijos siauteimo tai galima tik isivaizduot ta pragara kuri ir kele /lia/ /sv tevai/ ir iskiepydami dievo baime patys ja ir kurdavo degindami ypac nesveikas moteris kas tiems pedofilams sudarydavo malonuma zmoniu kancioms ir darosi aisku kad sis pragaras randasi vatikane kuriame po /dieviskumo/ kauke vien sadistai su mazom isimtym kaip Viotyla ar VSladkevicius bet dauguma celibatyniai sexligoniai isverstaskuriai ?;;;;;;
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių