Tyrimas: Viduržemio jūros paviršiuje plūduriuoja 3 760 tonų plastiko

Pirkinių maišeliai, vandens buteliai, polistirolas, mikrodalelės – vien tik Viduržemio jūros paviršiuje, anot naujo tyrimo, plūduriuoja 3 760 tonų plastiko. Tai „šokiruojantis kiekis“, – rašo Graikijos jūrų tyrimo centro (HCMR) mokslininkai, specializuotame žurnale „Frontiers in Marine Science“ pristatydami tyrimo rezultatus. Šokiruojantis pirmiausiai todėl, kad be plūduriuojančio plastiko didelė dalis medžiagos nugrimzta į jūros  dugną.

Viduržemio jūra, anot Kosto Tsiaro vadovaujamos komandos, yra taršos plastiku karštasis taškas, nes daugelis jos pakrančių yra tankiai apgyvendintos. Be to, prisideda tokie veiksniai, kaip turizmas, žvejyba, laivyba, taip pat geografija.

Taikydami naują skaičiavimo modelį, mokslininkai nustatė, kad kasmet  Viduržemio jūroje atsiduria 17 600 tonų plastiko. 3 760 tonų šio kiekio plūduriuoja paviršiuje, apie 2 800 nugrimzta į dugną, likusi dalis išplaunama į pakrantę.

Visame pasaulyje, pasak mokslininkų, vandenynuose plūduriuoja daugiau kaip 250 tūkst. tonų plastiko atliekų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
kiek kainavo tikslus svorio nustatymas tai geriau tuos pinigus iskarto butu skyre valymui o ne tusciam purviasklaidos pliurpimui uz kuri irgi sumoka 1 z politinis gamtos apsaugos vajus daug malant bet nieko nedarant kagi kapitalbiurokratai arogantiskai nostalginiame liune skesta savo paties sukurtam mesle o kai zeme pradeda pati valytis stichijom siauciant su dauguma auku tai visas pr oblemos verciamos i klimato kaita ir tai is dalies tiesa nes ja ir sukele homosapiens veikla...======

>

> portretas
O "greta(os)" is Svedijos, is tribunu "kalbas drozia",o ne su "sieteliu" plastika is Vid.juros semia !?Kaip suprantu ,"kalbas drozti", pelningiau !?

Rasa

Rasa portretas
Turi būti lb didelės baudos už tarša, o tada už tuos pinigus valyti,valyti ir valyti jūra.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių