Ukraina perspėja, kad Rusija nurodė Zaporižios AE darbuotojams penktadienį nedirbti

Ukrainos karinė žvalgyba perspėja apie galimą Rusijos operaciją Zaporižios atominėje elektrinėje penktadienį, kai jos darbuotojams buvo liepta likti namuose.

Jėgainę užėmę rusai netikėtai paskelbė, kad penktadienį didžiausioje Europos atominėje elektrinėje bus ne darbo diena, socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė Gynybos ministerijos žvalgybos tarnyba.

Objekte galės likti tik aptarnaujantis personalas, o visiems kitiems bus uždrausta įeiti, sakoma ministerijos pranešime.

Baiminamasi, kad Rusijos pajėgos, apšaudžiusios atominę elektrinę, „didina pavojų“ ir planuoja įvykdyti teroristinį išpuolį, sakoma pareiškime. Išsamesnės informacijos nepateikta, o Rusija kol kas nekomentavo.

Kijevo perspėjimas atkartojo ketvirtadienį Maskvos paskelbtą panašų pranešimą. Rusija pareiškė, kad Ukrainos pusė penktadienį planuoja provokaciją atominėje elektrinėje.

Ketvirtadienį Lvive Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ir JT generalinis sekretorius António Guterresas aptarė įtemptą padėtį elektrinėje ir aplink ją.

 


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeRusijaZaporižios atominė elektrinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių