Ukraina: Rusijos pajėgų puolamas Sjevjerodoneckas nėra atkirstas

Ukrainos pareigūnai antradienį pranešė, kad buvo sugriautas trečias į Sjevjerodonecką vedantis tiltas, bet pabrėžė, kad šis rytinis miestas, kurį jau kelias savaites įnirtingai puola rusų pajėgos, nėra atkirstas.

Sjevjerodonecko administracijos vadovas Oleksandras Striukas nurodė, kad „per įnirtingą apšaudymą buvo sugriautas tiltas“ per Doneco upę, jungiantis miestą su Kyjivo kontroliuojamu Lysyčansku.

„Tačiau miestas nėra izoliuotas“, – Ukrainos televizijai sakė O. Striukas.

Pasak jo, Ukrainos kariai „toliau atkakliai gina miestą“ per nesiliaujančias kautynes, o padėtis vietoje „keičiasi kas valandą“.

Pirmadienį ukrainiečių kariuomenė pranešė, kad Maskvos pajėgos išstūmė jos karius iš miesto centro. Tuo metu Kremliaus remiami separatistai tvirtino, kad Sjevjerodoneckas yra „užblokuotas“.

„Rusijos pajėgos neatsisako bandymo šturmuoti miestą, bet [Ukrainos] kariuomenė laikosi tvirtai“, – sakė O. Striukas.

Jo duomenimis, miesto chemijos gamyklos „Azot“ slėptuvėse yra „apie 540-560“ civilių gyventojų. Jiems „sudėtinga“ tiekti pagalbą, tačiau gamykloje yra „tam tikrų atsargų“, pridūrė administracijos vadovas.

Luhansko srities administracijos vadovas Serhijus Haidajus antradienį pranešė, kad Rusijos pajėgos apšaudo šią gamyklą.

„Rusijos pajėgos bando apsupti mūsų kariuomenės dalinius“, – sakė S. Haidajus, išvakarėse pripažinęs, kad Rusijos kariuomenė kontroliuoja „daugiau kaip 70 proc.“ Sjevjerodonecko teritorijos.

Anot jo, Rusijos pajėgos mieste buvo sustiprintos „dviem bataliono taktinėmis grupėmis“.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis vėlai pirmadienį sakė, kad mūšis dėl Sjevjerodonecko jau pareikalavo „siaubingų“ žmonių aukų.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojerusijos kariuomenėSeverodoneckas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių