Ukrainos Chersone susprogdintas promaskvietiškos administracijos pareigūnas

Rusijos pajėgų kontroliuojamame Ukrainos pietiniame Chersono mieste vienas Maskvos paskirtos vietos administracijos pareigūnas buvo nužudytas susprogdinus jo automobilį, penktadienį pranešė Rusijos naujienų agentūros.

Šis incidentas papildė virtinę atakų prieš prokremliškus pareigūnus Ukrainos regionuose, kontroliuojamuose Maskvos pajėgų.

„Kaip rodo preliminarūs duomenys, jis žuvo. Jo automobilyje buvo padėtas sprogstamasis įtaisas“, – vienas Chersono srities administracijos atstovas sakė rusų naujienų agentūrai „Interfax“, patvirtindamas kitų agentūrų pranešimus.

Maskvos primestos Chersono administracijos vadovo pavaduotojas Kirilas Stremousovas naujienų agentūrai „RIA Novosti“ patvirtino žuvusiojo tapatybę.

„Taip, mirė vienas iš mano darbuotojų. Jaunimo ir sporto skyriaus vedėjas Dmytro Savlučenka“, – pranešė K. Stremousovas.

Miesto civilinės ir karinės administracijos spaudos tarnyba naujienų agentūrai TASS teigė, kad tai buvo „tikslinė žmogžudystė“, ir pridūrė, kad pareigūnas buvo vienintelė sprogimo auka.

Jo automobilyje buvo padėtas sprogstamasis įtaisas.

Nuo vasario pabaigos padaugėjo išpuolių prieš prokremliškus pareigūnus Maskvos kontroliuojamuose Ukrainos regionuose.

Trečiadienį prorusiškas pareigūnas Čornobajivko kaime išgyveno sprogus jo automobilyje padėtai bombai, o Chersono srities kalėjimo tarnybos vadovas buvo sužeistas birželio 18 dieną sprogus bombai.

Gegužės pabaigoje per sprogimą buvo sužeistas Maskvos paskirtas Ukrainos pietinio Enerhodaro miesto, kuriame yra didžiausia Europoje Zaporižios atominė elektrinė, vadovas, o dėl sprogimo Maskva apkaltino ukrainiečių nacionalistus. 


Šiame straipsnyje: karas Ukrainoježuvo promaskvietiškos administracijos pareigūnas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių