Ukrainos kariuomenė siekia stiprinti gynybines pozicijas Bachmute

Ukrainos kariuomenės vadai pasisako už tai, kad Bachmuto mieste šalies rytuose, kurį skelbia beveik apsupusios Rusijos pajėgos, būtų palaikomos bei stiprinamos gynybinės pozicijos, pirmadienį pranešė Ukrainos prezidentūra.

Mūšis dėl Bachmuto tapo kruviniausiu ir ilgiausiai trunkančiu per metus Rusijos invazijos Ukrainoje, nors analitikai teigia, kad šis miestas neturi didelės strateginės reikšmės.

Prezidentas Volodymyras Zelenskis susitiko su Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadovu Valerijumi Zalužnu ir šalies sausumos pajėgų vadu Oleksandru Syrskiu, sakoma pranešime.

Kariuomenės pareigūnai „pasisakė už gynybinės operacijos tęsimą ir tolesnį mūsų pozicijų Bachmute stiprinimą“, teigiama prezidento kanceliarijos pranešime.

Analitikai sako, kad tiek Rusija, tiek Ukraina stengėsi išsekinti viena kitą, siekdamos apriboti savo priešininko galimybes artimiausiais mėnesiais surengti tolesnį puolimą.

Rusijos pajėgoms pranešus, kad joms beveik pavyko apsupti miestą, Jungtinėse Valstijose įsikūręs Karo studijų institutas pareiškė, kad Ukrainos pajėgos galėjo pradėti strateginį atsitraukimą iš miesto.

„Ukrainos pajėgos greičiausiai vykdo ribotą taktinį atsitraukimą iš Bachmuto, nors dar per anksti vertinti Ukrainos ketinimus visiškai pasitraukti iš miesto“, – teigiama naujausioje analitinėje pastaboje.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeUkrainaBachmutas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių