V. Zelenskis: mes neatleisime, mes atkeršysime

Prezidentas Volodymyras Zelenskis pasmerkė niekingą ir cinišką Rusijos smūgį, per kurį trečiadienį Ukrainos Charkivo mieste, regiono pareigūnų teigimu, žuvo mažiausiai septyni žmonės ir šešiolika buvo sužeisti.

Ukrainos lyderis sakė, kad per išpuolį, kuris, pasak jo, neturėjo jokio pateisinimo ir rodo agresoriaus bejėgiškumą“, buvo visiškai sunaikintas bendrabutis.

„Mes neatleisime, mes atkeršysime“, – sakė V. Zelenskis platformoje „Telegram“.

Dėl raketinio smūgio kilo gaisras viename iš šiaurės rytinio miesto daugiabučių, „Telegram“ pranešė miesto meras Ihoris Terechovas. Pasak jo, prieš Charkivą surengti mažiausiai keturi raketiniai smūgiai.

Anksčiau jis pranešė apie tris žuvusiuosius ir dešimt sužeistųjų, tačiau Charkivo karinės administracijos vadovas Olehas Synjehubovas informavo, kad aukų skaičius išaugo iki septynių, o sužeistųjų – iki šešiolikos.

O. Synjehubovas nurodė, kad tarp sužeistųjų yra vienuolikos metų vaikas.

Charkivo regiono tarybos vadovo patarėjos Natalios Popovos teigimu, tame bendrabutyje gyveno ir klausos negalią turinčių žmonių.

„Preliminariais duomenimis, jie buvo tarp tų, kuriems buvo suteikta pagalba vietoje. Laukiame informacijos iš ligoninių. Jie galėjo negirdėti pavojaus signalo“, – sakė ji.

Charkivas buvo apgultas pirmosiomis vasarį pradėtos invazijos dienomis. Tačiau Rusijai nepavyko perimti antro pagal dydį Ukrainos miesto kontrolės.

Pasak pareigūnų, regione žuvo šimtai žmonių.

Pirmadienį per Rusijos apšaudymą prieš Charkivo miestą žuvo mažiausiai vienas žmogus ir dar šeši buvo sužeisti, socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė aukšto rango policijos pareigūnas Serhijus Bolvinovas.

Rusijos puolimas šiuo metu daugiausia sutelktas į pietų ir rytų Ukrainą.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeVolodymyras Zelenskischarkivasataka Charkive

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių