Vaizdo įrašą pamačiusi S. Sapegos mama: dukros akys pakeltos į viršų tarsi bijotų ką nors pamiršti

  • Teksto dydis:

Antradienį pasirodžius sulaikytos Ramano Pratasevičiaus draugės Sofios Sapegos įrašui, kuriame ji sakė, kad yra „Telegram“ kanalo „Baltarusijos juodoji knyga“, skelbiančio vidaus reikalų darbuotojų asmeninę informaciją, redaktorė, merginos mamai pamatytas vaizdas sukėlė įtarimų.

„Net mano draugai pasakė, kad toks elgesys dukrai nėra įprastas. Ji siūbuoja, akys pakeltos į viršų tarsi bijotų ką nors pamiršti“, – BBC sakė 23-ejų S. Sapegos mama Ana Dudič.

Žiūrėdama vaizdo įrašą moteris teigė daugybę kartų jį išdidinusi, kad apžiūrėtų, kaip atrodo jos dukra, ar ji nesužalota.

Pasak A. Dudič, S. Sapegos išvaizda atrodo normaliai. Tačiau moteris teigė, kad jau kraunasi lagaminus ir ruošiasi vykti į Minską, kur sulaikyta jos dukra. „Noriu pabandyti perduoti jai siuntinį, mačiau, kad dukra vilki tik ploną striukę“, – kalbėjo sulaikytosios mama.

„Sofija buvo apklausta. Ji apkaltinta nusikalstamos veikos padarymu ir sulaikyta dviem mėnesiams“, – antradienį BBC Rusijos tarnybai sakė S. Sapegos advokatas Aleksandras Filanovičius.

Mergina dabar sulaikyta KGB ikiteisminio tyrimo sulaikymo centre, esančiame Baltarusijos sostinėje.

 

 

Primename, kad Baltarusijos valstybinė televizija pirmadienį taip pat paskelbė vaizdo įrašą, kuriame sulaikytas S. Sapegos draugas, opozicijos tinklaraštininkas R. Pratasevičius sakė bendradarbiaujantis su teisėsaugos pareigūnais ir duodantis „prisipažįstamuosius parodymus“ dėl kaltinimų organizavus protestus.

 

 

„Laba diena, aš vardu Ramanas Pratasevičius. Vakar buvau sulaikytas VRM darbuotojų Nacionaliniame oro uoste Minske. Šiuo metu esu Minsko miesto 1-ajame tardymo izoliatoriuje. Galiu pareikšti, kad jokių sveikatos problemų, taip pat dėl širdies ar kokių nors kitų organų, man neiškilo. Darbuotojų elgesys su manimi – maksimaliai korektiškas ir atitinkantis įstatymus. Šiuo metu toliau bendradarbiauju su tyrimu ir duodu prisipažįstamuosius parodymus dėl masinių neramumų organizavimo Minsko mieste“, – vaizdo įraše sakė 26 metų disidentas žurnalistas.

Jis kalbėjo sėdėdamas kažkokiame kambaryje prie stalo dėvėdamas juodą džemperį su gobtuvu, o ant jo veido buvo matyti, regis, šviežių nubrozdinimų žymės. Ant stalo gulėjo cigarečių pakelis ir degtukų dėžutė.

26-erių R. Pratasevičiaus tėvas Dmitrijus pastarąjį vaizdo įrašą sakė matęs būdamas Lenkijoje, savo namuose.

„Manau, kad sūnus buvo priverstas. Tai ne jo žodžiai ir ne jo kalbos intonacija. Jis elgėsi labai santūriai ir buvo nervingas. Tikėtina, kad sūnaus nosis – sulaužyta, nes matyti pakitusi jos forma. Ant veido – storas pudros sluoksnis, ypač kairėje pusėje. Ant stalo padėtas ne jo cigarečių pakelis, sūnus tokių nerūkė“, – kalbėjo D. Pratasevičius.

Pasak jo, neįtikimas yra ir R. Pratasevičiaus prisipažinimas vykdžius antivyriausybinius protestus, nes, tėvo teigimu, sūnus nieko panašaus nedarė. „Vargu, ar jis susitarė su prokurorais. Manau, tiesiog buvo privestas įrašyti žinutę“, – svarstė D. Pratasevičius.

S. Sapega ir R. Pratasevičius buvo sulaikyti sekmadienį, kai Minske buvo priverstinai nutupdytas bendrovės „Ryanair“ lėktuvas, skridęs iš Atėnų į Vilnių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vladas

vladas portretas
Navalnas ,,nuėjo" ,nauja ,,auka" atėjo.

nusibodo

nusibodo portretas
''kankinių'' reklama .................

SCIPAKAS.KAU.

SCIPAKAS.KAU. portretas
Ilgi metai lauke sibire arba keturiu komunaru likimas ir marytes melnikaites
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių