Viskonsino mokykloje moksleivis dūrė peiliu apsaugos darbuotojui ir buvo pašautas

  • Teksto dydis:

Vienoje Viskonsino vidurinėje mokykloje 16-metis moksleivis antradienį ryte dūrė peiliu apsaugos darbuotojui, o šis išsitraukė ginklą ir paauglį pašovė.

Tai buvo jau antras šaudymo incidentas šios JAV valstijos mokyklose per pastarąsias dvi dienas.

Incidentas Vakarų Oškošo vidurinėje mokykloje įvyko po 9 val. vietos (17 val. Lietuvos) laiku, kilus dviejų mokinių konfliktui, per spaudos konferenciją sakė Oškošo miesto policijos atstovė Katherine Mann (Katerin Man). Sužeistas mokinys ir policininkas buvo išvežti į ligonines, bet jokie kiti žmonės nenukentėjo.

Oškošo policijos viršininkas Deanas Smithas (Dinas Smitas) sakė, kad nei pareigūno, nei moksleivio sužalojimai pavojaus gyvybei nekelia. Pasak jo, apsaugininkas į paauglį paleido vieną šūvį.

“Tai svarbus įvykis, – kalbėjo K. Mann. – Nesame labai didelis miestas, ir jame visi vieni kitus gana gerai pažįsta. Žinome, kaip visa tai paveikia daugybę žmonių mūsų bendruomenėje.”

Įvykio tyrimui vadovauja Viskonsino kriminalinių tyrimų departamentas, nurodė policijos atstovė.

Po incidento mokykla buvo uždaryta, bet policija nurodė, kad tėvai vėliau galėjo pasiimti savo vaikus Perry Tiplerio (Perio Tiplerio) vidurinėje mokykloje.

Vakarų Oškošo mokykla turi apie 1 700 mokinių; joje mokosi 9–12 klasių vaikai.

Oškošo miestas yra maždaug už 145 km nuo Milvokio.

Pirmadienį ryte panašus incidentas įvyko Milvokio priemiestyje, Pietų Vokešos vidurinėje mokykloje – ten policininkas irgi klasėje pašovė ginkluotą moksleivį. Pasak pareigūnų, 17-metis mokinys buvo nukreipęs į pareigūnus pistoletą. Jaunuolis buvo sužeistas, bet jo būklė stabili. Kiti žmonės per šį incidentą nenukentėjo, sakė Vokešos policijos viršininkas Russellas Jackas (Raselas Džekas).

Viskonsino generalinis atornėjus demokratas Joshas Kaulas (Džošas Kolas) sakė, kad abu incidentai dar labiau pabrėžia būtinybę nustatyti probleminius mokinius ir užtikrinti jiems psichologų arba psichiatrų pagalbą, kad būtų iš anksto užkirstas kelias smurtui. Jis taip pat paragino valstijos įstatymų leidėjus, kurių daugumą sudaro respublikonai, priimti įstatymą dėl visuotinio norinčiųjų įsigyti ginklą biografijos tikrinimo, taip pat „raudonosios vėliavėlės“ įstatymą, įgalinantį teisėjus nurodyti paimti ginklus iš asmenų, pripažintų keliančiais grėsmę sau arba kitiems.

Šaudymai JAV mokyklose retkarčiais iškeldavo klausimų dėl apsaugininkų arba tvarkos palaikymą švietimo įstaigose atsakingų policijos pareigūnų atsako. Statistika rodo, kad mokyklose budintys ginkluoti policininkai retai sugeba užkirsti kelią šaudynėms.

Pernai ginkluoti apsaugininkai per trejas didelio atgarsio sulaukusias šaudynes Kentukio, Floridos ir Teksaso mokyklose smurto sustabdyti nesugebėjo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių