Žiniasklaida: V. Putinas ėmėsi „plano B“

JAV pareigūnai mano, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pakeitė karo Ukrainoje taktiką ir nebesiekia užimti Kyjivo, bet nori priversti Ukrainą atiduoti pietines ir rytines teritorijas, rašo laikraštis „Ukrayinska pravda“, remdamasi „The Wallstreet Journal“ (WSJ).

Neįvardyti JAV pareigūnai, kuriuos cituoja WSJ, pavadino tai V. Putino „planu B“.

Nauju V. Putino ketinimų vertinimu, kuriam pritaria ir prezidento Joe Bideno administracijos atstovai, siekiama priversti Kyjivą pripažinti Rusijos pretenzijas į pietines ir rytines Ukrainos teritorijas.

Rusija nori nutiesti „sausumos tiltą“ tarp vakarinės Rusijos dalies ir Krymo pusiasalio, taip pat išplėsti Donbaso kontrolę.

Rusijos kariuomenė taip pat tęs Ukrainos miestų apšaudymą, tikėdamasi, kad tai privers prezidentą Vladimirą Zelenskį sutikti su Rusijos reikalavimais, ypač dėl neutralaus šalies statuso.

Jei V. Putino reikalavimai dėl teritorijos ir neutralumo bus atmesti, manoma, kad jis bandys išlaikyti visas okupuotas teritorijas ir tęsti karą. Pasak pranešimų, panašu, kad jis grįžta prie apgulties taktikos. Tai reiškia, kad Rusijos kariuomenė savaites, o galbūt ir mėnesius, vykdys raketų ir artilerijos atakas.

JAV pareigūnai pažymėjo, kad V. Putinas gali išplėsti savo karinius tikslus, jei jo karinėms pajėgoms pradės geriau sektis.

Sostinės padėtis lieka atviras klausimas, nes, atsižvelgiant į stiprų Ukrainos pasipriešinimą, neaišku, ar Rusijos kariuomenė gali surinkti pakankamai karių, kad galėtų glaudžiai apsupti Kyjivą ir jį užimti.

Pažymima, kad V. Putino strategijos interpretacija nėra oficialaus žvalgybos institucijų įvertinimo rezultatas, o kai kurių JAV pareigūnų, turinčių prieigą prie slaptos informacijos, nuomonė.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeVladimiras Putinastaktikakaro planai

NAUJAUSI KOMENTARAI

TĄ PLANĄ "B" ATSKLEIDĖ

TĄ PLANĄ "B" ATSKLEIDĖ portretas
"Dydysis" karo "strategas" ir "žinovas" Anušauskas. Gaila, kad tas mūsų "žinovas" dar nesupranta, kad Ukrainos klausimas jau uždarytas. Tik laiko klausimas - kada Ukraina kapituliuos ir bus išvalyta iš nacių valdžios. Tas mūsų "strategas" nesupranta, kad tai dar užsitęs, nes Rusija, skirtingai nuo banditinės Amerikos, nelygina miestų su žemėmis, o palaipsniui krapšto tuos nacius iš visų landų.

VILNIETIS

VILNIETIS portretas
VAKAR PER LRT ZIUREJAU ZINIAS SESUO IS UKRAINOS SKAMBINO SESEI I MASKVA IR KA MANOT KA SESE IS MASKVOS ATSAKE JI SAKE KAD NASYK SALDAT BJUT ZA PUTINA:)))))(((((((((((((((((((((((((

Faktai nemeluoja

Faktai nemeluoja portretas
Kada prades to proto netekusio senio medziokle? Jis pavojingas zmonijai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių