Žvalgyba: ukrainiečių smūgis Rusijos kariniam ešelonui smarkiai apgadino geležinkelį į Krymą

Didžiosios Britanijos žvalgybos duomenimis, Ukrainos smūgis iš Krymo važiavusiam Rusijos kariniam ešelonui smarkiai apgadino geležinkelio atšaką.

Tai sakoma trečiadienį jos paskelbtoje karo Ukrainoje apžvalgoje, praneša portalas „eurointegration.com.ua“.

„Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms smogus Rusijos ešelonui su šaudmenimis Chersono srityje, labai mažai tikėtina, kad geležinkelis iš Chersono į Krymą tebėra tinkamas naudoti. Rusai veikiausiai suremontuos geležinkelį per kelias dienas, bet jis išliks pažeidžiamas taškas permetant Rusijos pajėgas ir amuniciją iš Krymo į Chersoną“, – pažymima pranešime.

Po to, kai Ukrainos kariai smarkiai apgadino Antonivkos tiltą, rusai įrengė civiliams perkėlą, bet beveik neabejotina, kad ja naudosis ir Rusijos kariškiai, teigia Didžiosios Britanijos žvalgyba.

Jos vertinimu, artimiausiu metu dar daugiau civilių mėgins išvykti iš okupuoto Chersono ir jo apylinkių dėl karo veiksmų grėsmės ir vis didesnio maisto stygiaus. Todėl gali padidėti transporto mazgų krūvis, o okupacinė kariuomenė gali imtis papildomų judėjimo kontrolės priemonių.

Rugpjūčio 1 d. buvo pranešta, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos smogė Rusijos ešelonui su karine technika, šaudmenimis ir gyvąja jėga Brylivkos geležinkelio stoties rajone Chersono srityje.


Šiame straipsnyje: Krymaskaras Ukrainojegeležinkelisukrainiečių ataka

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių