A.Kubilius: Azerbaidžanas suinteresuotas “Nabucco”, namų darbai laukia ES

Azerbaidžanas yra suinteresuotas “Nabucco” dujotiekiu, tad namų darbus dabar turi atlikti Europos Sąjunga (ES), po susitikimo su Azerbaidžano vadovais sakė Lietuvos premjeras Andrius Kubilius.

Azerbaidžano prezidentas Ilhamas Alijevas ir ministras pirmininkas Arturas Rasizadė A.Kubiliaus vadovaujamą delegaciją antradienio vakarą priėmė Baku. Azerbaidžano sostinėje premjeras sustojo pakeliui į Vilnių iš Afganistano.

Pasak A.Kubiliaus, pusantros valandos trukusiame susitikime su I.Alijevu daug dėmesio skirta energetikos projektams, ypač “Nabucco, kurio tikslas - sumažinti Europos priklausomybę nuo rusiškų dujų atsigabenant jas iš Kaspijos jūros regiono.

“Azerbaidžanas yra tikrai teigiamai nusiteikęs “Nabucco” projekto atžvilgiu. Ir dabar jau ES turi padaryti savo namų darbus”, - po susitikimo BNS sakė A.Kubilius.

Pasak premjero, Lietuva šiuo atveju gali būti “komunikacijos kanalas, kuris padėtų Azerbaidžano vadovybei perduoti savo požiūrį į “Nabucco” projekto problemas ES vadovybei”.

A.Kubiliaus teigimu, ES tai pat turėtų padėti ieškoti sutarimo tarp Azerbaidžano ir Turkijos dėl dujų per Turkiją tranzito.

Apie “Nabucco” projektą diskutuojama dar nuo 2002 metų, bet pažanga yra lėta. Dabar tikimasi, kad dujotiekis, kuriuo Azerbaidžano dujos atkeliautų iki Austrijos, pradės veikti 2017 metais.


Šiame straipsnyje: Andrius Kubilius

NAUJAUSI KOMENTARAI

buves

buves portretas
Kaip man tavo snukis ir pazadai igriso!

lietuvis

lietuvis portretas
plikas buozgalvis duoda patarimus ciurkom,protingi ciurkos jo tikrai neklausys

2-am

2-am portretas
ar tu save laikai labai protingu, rašydamas nesąmones? Tau iki Kubiliaus visas šviesmetis, todėl negali nedergti. Labai geri susitarimai būtų, teisingai Kubilius daro, ir tau, kvaily, iš to naudos būtų.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių