Portugališkame derbyje stipresnė buvo „Banga“

„Ilgai laukta pergalė... Prieš tai mače su Panevėžiu turėjome geras rungtynes, bet nepavyko įmušti. Su „Žalgiriu“ rodėme per daug pagarbos. O dabar sužaidėme taip, kaip ir planavome“, - džiūgavo Davidas Afonso. Portugalo treniruojama Gargždų "Banga" trečiuoju bandymu įsirašė pergalę "Optibet" A lygoje.

Namuose rungtyniavę gargždiškiai 2:0 (1:0) nugalėjo antrą sykį pralaimėjusį Telšių „Džiugą“, kurį treniruoja taip pat specialistas iš Portugalijos Joao Pratesas.

Šeimininkai neužtruko išsiveržti į priekį: 12-ąją minutę po Karolio Žebrausko perdavimo su Viliumi Piliukaičiu lenktyniavęs Edwardas Sarpongas netyčia nukreipė kamuolį į vartus.

Antrame kėlinyje „Banga“ įtvirtino savo pranašumą. K. Žebrauskas pakėlė kampinį ir jo metu 68-ąją minutę taikliai galva smūgiavo Robertas Vėževičius.

Po šios pergalės abi komandos savo sąskaitoje turi po 3 taškus.

„Sugebėjome išlaikyti intensyvumą ir uždaryti kelius link savo vartų. Galbūt norėjosi daugiau agresyvumo vadinamojoje trečiojoje zonoje, kad sėkmingiau atliktume paskutinį perdavimą. Tačiau rezultatu likau patenkintas. Dabar sėsime prie kompiuterio ir analizuosime artimiausią varžovą", - sakė D. Afonso.

Jo tėvynainis Joao Pratesas taip pat nepuolė peikti savo komandos.

"Negaliu kritikuoti savo žaidėjų. Nors jie praleido, toliau stengėsi, bandė lyginti, tačiau praleidome dar sykį. Tada jau buvo sunku atsitiesti, - aiškino portugalas. - Fantastika, kad sezono pradžioje įveikėme čempioną Vilniaus "Žalgirį", tačiau tai nėra mūsų lygio varžovas. Šiandien buvo mūsų lentynos priešininkai, kurų, deja, neįveikėme. Turėsime dar atkakliau stengtis ir rinkti taškus su Marijampolės "Sūduva", Alytaus "Dainava" ir kitomis "mūsų lygos" ekipomis".

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių