Čempionato viršuje karštis neatlėgsta

Kova dėl Lietuvos futbolo „Optibet“ A lygos medalių bus itin atkakli. Tai 24-ajame ture įrodė „Panevėžio“ komanda, savo aikštėje 3:2 palaužusi svečius iš Žemaitijos Telšių „Džiugo“ futbolininkus.

Vienu metu net tapę A lygos lyderiais, panevėžiečiai pastaruoju metu žaidė ne itin stabiliai ir pabarstė taškų. Nedaug trūko, kad ir 24-ajame ture juos būtų ištikusi nesėkmė.

„Gerai tas, kas gerai baigėsi. Sugebame pasiekti rezultatą, bet paskui tai lengvai iššvaistome“, - atsiduso „Panevėžio“ treneris Valdas Urbonas.

„Panevėžys“ pirmąjį įvartį pelnė 13-ąją minutę: Sebastianas Vasquezas perėmė kamuolį iš Leonardo Antonio ir jį perdavė Nasko Milevui, kuris taikliai mušė pažeme. Kiek vėliau Pijus Širvys galva smūgiavo tiesiai į Marių Paukštę, tačiau 38-ąją minutę tą sėkmingai po Jeffrey Sarpongo perdavimo atliko N. Milevas.

Tiesa, viskas apsivertė per labai trumpą laiką – „Džiugas“ atstatė pusiausvyrą. 69-ąją minutę pirmą įvartį pelnė Aldairas Ferreira, o jau po minutės kovingai žaidęs Noelis Mbo Roko Stanulevičiaus klaidą pavertė išlyginamuoju įvarčiu.

Telšių buvo arti ir trečiojo įvarčio: Jorge Eduardo mušė pro šalį, o su Konstantino Šulčo smūgiu susitvarkė I. Driomovas, kitoje aikštės pusėje – standartinės padėties metu puikaus šanso neišnaudojo galva pro šalį mušęs Elivelto.

Vis dėlto „Panevėžys“ džiaugėsi pergalingu įvarčiu. Antrą pridėto laiko minutę standartinės padėties metu Linas Klimavičius galva pamušė kamuolį link Adnano Bašičiaus, kuris pelnė savo pirmą įvartį „Optibet A lygoje“, išplėšusį komandai pergalę.

"Nepatiko tai, kad tam tikrais momentai išskystame. Turėsime tai išanalizuoti. Matyt, komandai dar reikia subręsti", - pripažino V. Urbonas.

Po šio laimėjimo "Panevėžys" su 45 taškais lieka trečioje vietoje, bet gali aplenkt aukščiau esantį Kauno rajono "Hegelmann", kurio sąskaitoje 48 taškai, bet kauniečiai žaidė dviem rungtynėmis daugiau. Lyderių trejetui ant kulnų mina Marijampolės "Sūduva" (42 taškai, 24 mačai) ir Vilniaus "Riteriai" (41 taškas, 26 akistatos).


Šiame straipsnyje: A lygaDžiugasfutbolas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių