Europos čempionai portugalai nukarūnavo Argentiną

  • Teksto dydis:

Portugalijos riktinės futbolininkai pasistengė, kad ekipos kapitonas Ricardinho karjerą nacionalinėje rinktinėje baigtų auksine gaida. Lemiamose FIFA 2021 m. salės futbolo čempionato rungtynėse Portugalija 2:1 (1:0) nugalėjo Argentiną ir pirmą kartą istorijoje iškovojo pasaulio čempionų titulą.

Rungtynės prasidėjo Portugalijos rinktinės atakomis, bet argentiniečiai drausmingai gynėsi ir ieškojo progų kontratakoms. Sužaidus beveik 4 min. Argentinos rinktinė privertė suklysti varžovus savo aikštės pusėje ir tik pasiaukojantis Portugalijos nacionalinės ekipos vartininko Bebe žaidimas apsaugojo Europos čempionus nuo įvarčio.

Didelė klaidos kaina vertė abiejų komandų žaidėjus rungtyniauti atsargiau, nerizikuoti ir kantriai ieškoti geriausio atakos tęsinio. Įpusėjus kėliniui žaidimas kiek pagyvėjo ir savo meistriškumą demonstruoti teko vartininkams, o 8 min. argentinietis Santiago Basile tolimu smūgiu patikrino portugalų vartų konstrukcijos tvirtumą.

12 min. jėgų balansas pasikeitė Portugalijos naudai. Argentinietis Cristianas Borruto kumščiu smogė į pilvą Portugalijos rinktinės lyderiui Ricardinho ir po vaizdo peržiūros buvo pašalintas iš aikštės. Kiekybinį pranašumą įgijusi Portugalijos rinktinė apgulė pasaulio čempionų vartus, o Ricardinho iš kelių metrų sukirto kamuoliu į virpstą. Vis dėlto, visas 3 min. mažumoje sužaidę argentiniečiai galiausiai buvo priversti traukti kamuolį iš savo vartų tinklo. 15 min. Portugalijos rinktinės atakų lyderis Pany suklaidino du varžovus ir galingu smūgiu nepaliko vilčių Argentinos rinktinės vartininkui Nicolas Sarmiento.

16 min. varžovai apsikeitė pavojingais išpuoliais: iš pradžių Portugalijos rinktinės puolėjas Zicky iš kelių metrų nepataikė į vartus, o netrukus rezultatyviausias Argentinos rinktinės žaidėjas Alan Brandy nesugebėjo sustabdyti kamuolio atsidūręs vienas prieš portugalų vartininką Bebe.

Baigiantis kėliniui jau argentiniečiai uždarė varžovus jų aikštės pusėje. Likus 18 sek. Argentinos rinktinės kapitonas Leandro Cuzzolino stipriu smūgiu iš tolimos distancijos patikrino portugalų vartininko Bebe budrumą, bet pastarasis su šiuo iššūkiu užtikrintai susitvarkė.

Po pertraukos į aikštę sugrįžę Argentinos futbolininkai tęsė varžovų vartų apgultį. Tačiau kelias minutes gynyboje padirbėję portugalai 23 min. surengė savo kontrišpuolį, kurio smaigalyje atsidūręs Erickas sudrebino argentiniečių vartų skersinį. 26 metų futbolininkas netrukus dar kelis kartus smūgiavo į vartus, bet Argentinos rinktinės vartų sargas N. Sarmiento neklydo.

Tuo metu kitoje aikštės pusėje varžovų atakas gesino Portugalijos vartininkas Bebe, po argentiniečių smūgiais nedvejodami krito ir jo komandos draugai. O 27 min. portugalai priminė, kad moka ir atakuoti. Ricardinho nuo kampinio atliko tikslų perdavimą Pany ir pastarasis pelnė antrą savo įvartį.

Atsidūrę ant prarajos krašto argentiniečiai metėsi į kovą ir 28 min. Angelis Claudino puikiu smūgiu į viršutinį vartų kampą sumažino pasaulio čempionų atsilikimą iki 1:2. Argentinos futbolininkų antpuoliai stiprėjo, o 30 min. Matias Edelsteinas turėjo puikią progą išlyginti rezultatą, bet iš kelių metrų nepataikė į tuščius vartus.

Rungtynėms artėjant prie pabaigos aikštėje darėsi vis karščiau. Futbolininkai grūmėsi negailėdami nei savęs, nei varžovų, netrūko apsistumdymų ir kietų dvikovų, tačiau pavojingų epizodų sumažėjo. 35 min. individualiu meistriškumu blykstelėjo kelis varžovus suklaidinęs Ricardinho, bet jo komandos draugai kamuolio į vartus nukreipti nesugebėjo. Netrukus pavojingais smūgiais atsakė Argentinos rinktinės kapitonas L. Cuzzolino, tačiau ir po jo bandymų kamuolys į vartus nepateko.

36 min. Argentinos rinktinė pakeitė vartininką ir pradėjo žaisti su penkiais aikštės futbolininkais. Argentiniečiai atkakliai ieškojo spragų mobilioje portugalų gynyboje ir 39 min. A. Claudino buvo arti tikslo, bet Bebe atrėmė ir jo smūgį.

38 metų portugalų vartininkas pagirtinai sužaidė ir paskutinės argentiniečių atakos metu, tad nuaidėjus finalinei sirenai pergalės šokyje sukosi pasaulio čempionų titulu savo kolekciją papildę Portugalijos rinktinės žaidėjai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Beprotis konservatorius

Beprotis konservatorius portretas
"Kauno diena" rašykite apie seksualines mažumas - geriau pavyksta! "Baigiantis kėliniui jau argentiniečiai uždarė varžovus jų aikštės pusėje."
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių