Į skandalus įsivėlęs Prancūzijos futbolo vadovas traukiasi iš pareigų

Prancūzijos futbolo federacijos (FFF) prezidentas Noelis Le Graetas antradienį atsistatydino, auditui padarius išvadą, kad dėl savo elgesio su moterimis ir vadovavimo stiliaus jis nebegali toliau dirbti.

Be kita ko, jis sulaukė kaltinimų seksualiniu ir psichologiniu priekabiavimu.

81-erių vyro 11 metų trukęs vadovavimo laikotarpis sutapo su Prancūzijos nacionalinės vyrų rinktinės iškilimu – iš pradžių buvo pasiekta pergalė 2018-ųjų pasaulio futbolo čempionate, o praėjusiais metais buvo nukeliauta iki finalo Katare, kur per baudinių seriją pralaimėta Argentinos rinktinei.

N. Le Graetas atsistatydino praėjus 13 dienų po to, kai buvo paskelbta Prancūzijos sporto ministerijos užsakymu parengta Paryžiuje įsikūrusios FFF valdymo praktikos ataskaita.

„Atsižvelgiant į jo elgesį su moterimis, jo viešus komentarus ir FFF valdymo trūkumus, ponas Le Graetas nebeturi reikiamo teisėtumo vadovauti ir atstovauti Prancūzijos futbolui“, – teigiama joje.

N. Le Graetas atsistatydinti iš pareigų sutiko dar sausį, laukiant kol bus baigtas auditas, kurio išvadose teigiama, kad jis neturėtų grįžti į šį postą, nes jo „elgesys yra nesuderinamas su jo pareigų vykdymu“.

Praėjusį mėnesį paaiškėjo, kad N. Le Graetas, kurio įgaliojimai turėjo tęstis iki 2024-ųjų, figūravo tyrime dėl seksualinio ir psichologinio priekabiavimo po to, kai šiuos kaltinimus jam metė futbolo agentė Sonia Souid (Sonija Suid).

Jis jau tuomet buvo užsitraukęs nepalankumą po to, kai sausio pradžioje duodamas interviu radijui paniekinamai atsiliepė apie galimą Prancūzijos legendinio futbolininko Zinedine'o Zidane'o (Zinedino Zidano) susidomėjimą galimybe treniruoti nacionalinę rinktinę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių