„Kauno Žalgirį“ įveikę panevėžiečiai įsitvirtino A lygos viršūnėje

„Esame nusivylę, nes ne to atvykome į Panevėžį – galėjome išsivežti net ne vieną tašką, o daugiau“, – krimtosi „Kauno Žalgiro“ ekipos treneris Rokas Garastas. Jo auklėtiniai „Optibet A lygos“ 4-ajame ture išvykoje 1:2 nusileido „Panevėžio“ ekipai.

Šalies vicečempionai į Panevėžį atvyko tik pergalės, nes per prieš tai vykusius tris „Optibet A lygos“ pabarstė nemažai taškų.

Rungtynės nuo pirmųjų minučių prasidėjo aktyviai – 6-ąją minutę „Kauno Žalgiris“ klydo gynyboje ir gerą progą pelnyti įvartį turėjo panevėžiečių saugas Wandersonas Melo, tačiau smūgis skriejo šalia virpsto. 

Žaliai balti taip pat susikūrė pavojingų progų – 12-ąją minutę smūgį link vartų atliko Artūras Dolžnikovas, bet į vartų plotą nepataikė, o praėjus kelioms minutėms Grato Sirgėdo tolimas smūgis skriejo virš „Panevėžio“ vartų.

Po Martyno Dapkaus klaidos gynyboje pavojingai atakavo saugas Jeffrey Sarpongas, bet kamuolys vartų tinkle neatsidūrė.

45-ąją minutę greito išpuolio metu ispanas Xabi Auzmendi taikliai smūgiavo pažeme ir išvedė kauniečius į priekį.

57-ąją minutę „Kauno Žalgirio“ gynėjas M. Dapkus baudos aikštelėje sužaidė ranka, o teisėjo paskirtą baudinį realizavo Jovanas Čadženovičius. Praėjus dar pusvalandžiui, po puikaus Sebastiano Rincono perdavimo Ariagneris Smithas įmušė įvartį ir išvedė panevėžiečius į priekį

Rungtynių pabaigoje „Kauno Žalgiris“ turėjo puikią galimybę išlyginti rezultatą, tačiau „Panevėžio“ vartininkas Vytautas Černiauskas atrėmė Brahimo Konate smūgį galva.

Po pergalės prieš žaliai baltus „Panevėžys“ ir toliau išlieka lentelės viršūnėje su 12 taškų. „Kauno Žalgiris“ savo kraityje turi 5 taškus.

„Pradžioje ėmėme diktuoti savo sąlygas, galėjome įmušti keletą įvarčių, bet vėliau praradome iniciatyvą ir praleidome patys. Po pertraukos sugrįžome kovingesni, atlikome keitimus, kurie pagyvino mūsų veiksmus. Kauniečiai turėjo vienos dienos poilsio pranašumą, tad teko atlikti ankstyvus keitimus“, - dėstė „Panevėžio“ vairininkas Gino Lettieri.

„Iš šio mačo galėjome pasiimti daugiau. Neišnaudojome savo momentų, kai kur suteikėme per daug laisvės varžovams“, - sakė R. Garastas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių