Laiškas LFF prezidentui – atsakymas ir politikams?

  • Teksto dydis:

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) įstatai iš esmės atitinka Tarptautinės futbolo asociacijų federacijos (FIFA) ir Europos futbolo federacijų sąjungos (UEFA) įstatuose numatytus reikalavimus. Tai konstatuota šių tarptautinių futbolo organizacijų laiške, kurį gavo LFF.

Seimūnų pretenzijos

Po liepos 27-ąją Seime surengto jungtinio Finansų ir biudžeto komiteto ir Jaunimo ir sporto reikalų komisijos posėdžio LFF pakartotinai kreipėsi į FIFA ir UEFA, prašydama papildomo išaiškinimo dėl susiklosčiusios situacijos.

Kai kurie Lietuvos politikai tvirtino, esą LFF veikla stokoja skaidrumo, yra uždara, nepakankamai demokratiška struktūra, tad reikia imtis veiksmų – atlikti nepriklausomą auditą, pakeisti įstatus, surengti naujus demokratinius federacijos organų rinkimus ar netgi įvesti tiesioginį UEFA valdymą.

FIFA ir UEFA atsakyme teigiama, kad LFF įstatai, priimti šiemet balandžio 30-ąją LFF konferencijoje, atitinka FIFA ir UEFA įstatuose numatytus reikalavimus.

Laišką pasirašė FIFA narių nacionalinių asociacijų departamento vadovas Kenny Jeanas-Marie, UEFA vardu – nacionalinių asociacijų direktorius Zoranas Lakovičius.

Siūlo darbo grupę

Tarptautinių futbolo organizacijų laiške LFF prezidentui Tomui Danilevičiui, be kita ko, rašoma:

„Geras valdymas nėra statiškas tikslas, bet reikalauja nuolatinio prisitaikymo ir tobulinimo. Tai aktualu ne tik LFF, bet ir FIFA bei UEFA ir visoms kitoms narėms. Tad kviečiame LFF kartu su FIFA ir UEFA apsvarstyti papildomus patobulinimus, siekiant dar labiau sustiprinti jos valdymo sistemą.

Siūlome sudaryti darbo grupę iš LFF atstovų, taip pat FIFA ir UEFA ekspertų, aptarti galimas tolesnes įstatymines reformas.

Atkreipėme dėmesį į kai kurių Lietuvos parlamento narių tariamai išsakytus teiginius apie LFF po bendro Biudžeto ir finansų komiteto bei Jaunimo ir sporto reikalų komisijos posėdžio. Norėtume priminti LFF, kaip FIFA ir UEFA narės, įstatuose numatytą pareigą tvarkyti savo reikalus nepriklausomai ir be neteisėtos trečiųjų šalių įtakos.“

Siūloma sudaryti darbo grupę iš LFF atstovų, taip pat FIFA bei UEFA ekspertų.

Taškas diskusijoms?

LFF vadovas T.Danilevičius tikisi, kad FIFA ir UEFA pozicija užbaigs politines diskusijas ir sutelks visus bendram konstruktyviam darbui dėl Lietuvos futbolo.

„Lietuvos futbolo federacija visą laiką dirba kartu su FIFA ir UEFA atstovais tiek tobulinant mūsų organizacijos valdymą, tiek įgyvendinant sporto projektus. Pakeitimai LFF įstatuose buvo suderinti su naujuoju Sporto įstatymu, naujoji įstatų redakcija pateikta tarptautinėmis futbolo organizacijomis“, – pareiškė T.Danilevičius.

Naujienų agentūros BNS paklaustas, ar ketina steigti bendrą LFF, FIFA ir UEFA darbo grupę, jis atsakė, kad federacija, kasmet atnaujindama įstatus, konsultuojasi su „mama ir tėčiu – FIFA ir UEFA“.

„Mes nuolat bendraujame. Kasmet keičiame savo įstatus, atsižvelgdami į pasiūlymus. Nematome nieko blogo, kad pasitelkiame ekspertinę nuomonę“, – teigė T.Danilevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Seimui

Seimui portretas
pinigai pakvipo...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių