Lietuvoje – nesėkmės kartėlį pamiršę italai

Italijos futbolo rinktinėje, kuri išmėgins jėgas su Lietuvos komanda, nebus kapitono – 36-erių veterano Giorgio Chiellini, bet mačui ruošiasi abu rezultatyviausi žaidėjai – Andrea Belotti ir Ciro Immobile.

Sudėtyje – pokyčiai

Lietuvos ir Italijos vienuolikės šiandien susitiks Vilniuje. Tai bus 2022 m. pasaulio futbolo čempionato atrankos C grupės rungtynės.

Mūsiškiai praeitą savaitę svečiuose 0:1 pralaimėjo šveicarams. Italai 2:0 nugalėjo Šiaurės Airijos atstovus ir 2:0 – Bulgarijos vienuolikę (per šiuos mačus įvarčius pelnė Domenico Berardi, C.Immobile, A.Belotti ir Manuelis Locatelli).

Roberto Mancini treniruojama ekipa į Vilnių atvyko iš Sofijos. Vakar Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadione buvo numatyta vienintelė svečių treniruotė.

Italijos žiniasklaidos duomenimis, šiandien starto sudėtyje, palyginti su paskutinėmis rungtynėmis Bulgarijoje, turėtų būti daug pokyčių: kovos rikiuotėje vėl bus tąkart žaidę tik vartininkas Gianluigi Donnarumma ir saugas Nicolo Barella, o net penki futbolininkai – išvis nerungtyniavę Sofijoje.

Prioritetas – puolimas

"Sudėtingiausia tuomet, kai varžovai ginasi itin gausiomis pajėgomis. Siekiant įvarčio tenka rizikuoti, tačiau tokiais atvejais sustiprėja klaidų tikimybė. Vis dėlto savo žaidimo koncepciją mes pirmiausia grindžiame puolimu", – svarstė R.Mancini.

Jam vadovaujant Italijos vienuolikė jau nepralaimėjo 24 rungtynių iš eilės (19 pergalių ir penkios lygiosios).

Pastarąjį kartą Lietuvos ir Italijos futbolininkai buvo susitikę 2007-aisiais Kaune. Europos čempionato atrankos dvikovą S.Dariaus ir S.Girėno stadione 2:0 laimėjo italai (abu įvarčius įmušė Fabio Quagliarella).

Tuometei mūsų šalies vienuolikei atstovavo ir šiandienos mačui besiruošiantis Saulius Mikoliūnas.

Teisėjavo Belgijoje

Pasaulio čempionato atrankos varžybose Lietuvą reprezentuoja ir futbolo teisėjai.

Vakar Donato Rumšo vadovaujama arbitrų brigada (joje buvo Aleksandras Radiušas, Dovydas Sužiedėlis ir Robertas Valikonis) dirbo Belgijoje, kur Leveno "Den Dreef" stadione žaidė belgų ir baltarusių rinktinės.

D.Rumšui – tai ketvirtas oficialus tarptautinis vyrų rinktinių mačas. Anksčiau lietuvis teisėjavo Estijos ir Sakartvelo (0:1), Bulgarijos ir Suomijos (1:2) komandų dvikovoms Tautų lygoje ir per 2020 m. Europos čempionato atrankos rungtynes tarp Farerų salų ir Norvegijos ekipų (0:2).


Italijos rinktinė

Vartininkai: A.Cragno ("Cagliari"), G.Donnarumma ("AC Milan"), A.Meret ("Napoli"), S.Sirigu ("Torino").

Gynėjai: F.Acerbi ir M.Lazzari (abu – "Lazio"), A.Bastoni ("Inter"), C.Biraghi ("Fiorentina"), L.Bonucci ("Juventus"), G.Di Lorenzo ("Napoli"), E.Palmieri ("Chelsea"), G.M.Ferrari ("Sassuolo"), G.Mancini ir L.Spinazzola (abu – "Roma"), R.Toloi ("Atalanta").

Saugai: N.Barella ir S.Sensi (abu – "Inter"), G.Castrovilli ("Fiorentina"), M.Locatelli ("Sassuolo"), R.Mandragora ("Torino"), L.Pellegrini ("Roma"), M.Pessina ("Atalanta"), M.Ricci ("Spezia"), R.Soriano ("Bologna").

Puolėjai: A.Belotti ("Torino"), F.Bernardeschi ir F.Chiesa (abu – "Juventus"), S.El Shaarawy ("Roma"), C.Immobile ("Lazio"), L.Insigne ("Napoli").

C grupė

1. Italija  2  0  0  4:0  6

2. Šveicarija  2  0  0  4:1  6

3. Lietuva  0  0  1  0:1  0

4. Š.Airija  0  0  1  0:2  0

5. Bulgarija  0  0  2  1:5  0



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių