Lietuvoje pirmąkart surengti UEFA Futsal B licencijos trenerių mokymai

  • Teksto dydis:

Širvintų sporto centre spalio mėnesį surengtas paskutinis Futsal B licencijos trenerių mokymų modulis. Šiuose mokymuose vertingų žinių įgijo 26 treneriai.

Pastarųjų mokymų dalyviai spalio 12–14 dienomis galėjo semtis neįkainojamos patirties iš Ispanijos salės futbolo rinktinės vyriausiojo trenerio, šio žaidimo gynybos sistemos specialisto José Venancio López Hierro.

„Šie kursai skirti tam, kad į salės futbolą galėtume žvelgti iš skirtingų požiūrio taškų. Tačiau turint skirtingus požiūrio taškus, labai svarbu viską struktūrizuoti, kad vėliau treneriai įgytas teorines žinias galėtų sklandžiai perteikti praktikoje. Po šių kursų visi treneriai turėtų perduoti savo žinias ir patirtį kitiems treneriams bei žaidėjams. Tai yra gyvybiškai svarbu norint efektyviai vystyti salės futbolą Lietuvoje“, – pabrėžė J. V. López Hierro.

„Pas tokį dėstytoją patekti svajoja dauguma trenerių. Kiekvieną dalelytę treneris paaiškino iki molekulės. Jis randa į kiekvieną klausimą „kodėl?“ atsakymą, iki pat smulkmenos. Tokie mokymai yra reikalingi trenerių kvalifikacijai kelti, Lietuvos lygoje dirbantys treneriai šitame kurse gaus didelį žinių bagažą ir tai galės pritaikyti tiek mokinant vaikus, tiek mokinant suaugusius“, – mintimis pasidalino Darius Dielininkaitis, dirbantis Šiaurės Airijos futsal rinktinės trenerio asistentu.

Teorinių ir praktinių užsiėmimų kupini mokymai buvo sutelkti į keturis modulius. Širvintose pasibaigus paskutiniam moduliui, dabar studentams liko įvykdyti atsiskaitymus, po kurių bus įteiktos licencijos ir diplomai.

Pažymėtina, kad Futbolo trenerių rengimo asociacijos (FTRA) surengtuose mokymuose dalyvavo ne tik Lietuvos treneriai, bet ir penki Ukrainos piliečiai.

Futbolo trenerių rengimo asociacija (FTRA) nuo 2021 metų įgyvendina projektą „Futbolo trenerių kvalifikacijos tobulinimas“ Nr. SRF-KT-2021-1-0305, kurio tikslas – kelti futbolo trenerių kvalifikaciją, siekiant didinti treniravimo profesionalumo lygį, futbolo sporto patrauklumą ir populiarumą bei sudaryti palankias sąlygas sporto ir fizinio aktyvumo plėtrai Lietuvoje. Projektas bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo, kurį administruoja Švietimo mainų paramos fondas, lėšomis.

Projekto vertė 138212,55 euro, iš kurių net 90 procentų (124391,29 euro) finansuoja Sporto rėmimo fondas. Visi suplanuoti mokymai dalyviams yra nemokami.



NAUJAUSI KOMENTARAI

handzibasas

handzibasas portretas
svinius lai remia,o ne is musu visu pinigus vogia,jau visai svinine organizacija nupuso.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių