Finišavo paskutiniai, bet įžvelgė ir pozityvo

"Apibendrinus visą ciklą, kiek man teko dirbti, matau daugiau pozityvo, nes žaidėjai suprato, ko reikalaujame", - pareiškė Lietuvos vyrų futbolo rinktinės treneris Valdas Ivanauskas. Jo diriguojama komanda 0:1 svečiuose pralaimėjo Šiaurės Airijos futbolininkams ir 2022 metų pasaulio čempionato atranką užbaigė paskutinėje grupės vietoje.

"Rezultatai yra neigiami, nesvarbu, kaip tu kovoji ar žaidi, bet norisi taškų. Tą aš suprantu, bet mūsų tikslas buvo toks, kad komanda pasikeistų, kad patikėtų, kad jie gali žaisti, kad gali ne tik žaisti, bet ir laimėti rungtynes. Psichologinis stovis buvo tikrai labai neigiamas, bet komanda yra pasikeitusi ir mūsų trenerių štabą tai džiugina", - aiškino V. Ivanauskas.

Lietuvos ekipa kvalifikacijos turnyre sužaidė aštuonerias rungtynes, per kurias surinko 3 taškus iš 24 galimų. Tiesa, grupėje žaidė itin pajėgios komandos - šių metų Europos čempionė Italija, grupės nugalėtoja tapusi ir tiesioginį kelialapį į planetos pirmenybes pelniusi Šveicarijos ekipa. Taip pat lietuviams teko laikyti ir gerokai aukščiau reitinge esančių Šiaurės Airijos bei Bulgarijos ekipų egzaminus. Pastarąją rinktinę mūsų komanda sykį netgi įveikė 3:1.

Paskutiniame mače savo sirgalių palaikomi Šiaurės Airijos futbolininkai iškart privertė pademonstruoti savo meistriškumą mūsų ekipos vartininką Ernestą Šetkų.

Vienintelis rungtynių įvartis buvo įmuštas itin apmaudžiai. 17 min. po kampinio smūgiu galva kamuolį į savų vartų tinklą nukreipė Benas Šatkus. Netrukus šeimininkai pasižymėjo ir dar sykį, tačiau pakilo šoninio arbitro vėliavėlė, užfiksavusi nuošalę, tad įvartis įskaitytas nebuvo. Kėlinio pabaigoje šeimininkai po kampinio dar kartą pelnė įvartį, tačiau arbitras užfiksavo pražangą, tad ir šis smūgis nebuvo įskaitytas.

Antrajame kėlinyje aktyviau žaidė lietuviai, bet nepasinaudojo pusprogėmis.

Lietuvos rinktinė Šiaurės Airijoje žaidė tokios sudėties: Ernestas Šetkus, Egidijus Vaitkūnas, Benas Šatkus, Martynas Dapkus (75 min. Vytas Gašpuitis), Dominykas Barauskas, Linas Mėgelaitis (86 min. Vilius Armanavičius), Fedoras Černychas, Justas Lasickas, Ovidijus Verbickas (86 min. Domantas Šimkus), Arvydas Novikovas, Karolis Laukžemis (80 min. Donatas Kazlauskas).

"Daug žaidėjų turėjo traumas ir buvo tokia situacija. Kiekvienas atsidavė 100 procentų, tas jų žaidimas už Lietuvą tikrai tenkino ir jau ne pirmos rungtynės, nė vienas žaidėjas neiškrito iš konteksto. Taip, būna kas sužaidžia silpniau, bet kaip komanda mes tikrai per tą ciklą padarėme nemažą žingsnį į priekį", - sakė V. Ivanauskas.

Pirmadienį Lietuvos rinktinė užbaigs sezoną, Vilniaus LFF stadione kontroliniu mūšiu su Kuveito rinktine.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Malacius sugebėjo pasižymėti

Užpelkis

Užpelkis portretas
Patys įsimūšė Tas jaunas lopelis nebloga smūgį į savo vartus atliko Iki ko nusivažiavom. O šiaip - nei vienos atakos per visas rungtynes.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių