Lietuvos futbolo rinktinę klupdė ir nykštukai

Žaidimas geresnis, tačiau pergalių nėra. Taip pasirodymą UEFA Tautų lygos turnyre užbaigė Lietuvos futbolo rinktinė. Paskutiniame C diviziono 1-osios grupės mače lietuviai išvykoje 0:1 nusileido Liuksemburgo komandai.

Neteko gynėjo

„Tai buvo atviras mačas visas 90 minučių. Liuksemburgo žaidėjai geriau žaidė paskutiniame aikštės trečdalyje. Jie susikūrė daugiau galimybių pelnyti įvartį. Tai vienas dalykas, dėl kurio nesu patenkintas“, – po akistatos Liuksemburge dėstė lietuvių treneris Reinholdas Breu.

Turnyrine prasme sekmadienio mačas nieko nebelėmė – dar prieš rungtynes buvo aišku, kad Liuksemburgo ekipa bus antra grupėje, o lietuviai turės tenkintis ketvirtąja pozicija.

Šiame mače grupės autsaideriai vertėsi be diskvalifikuotų Justo Lasicko ir Lino Klimavičiaus. Bene rimčiausią progą Liuksemburgo komanda turėjo kėliniui įpusėjus, kai Danelio Sinani smūgį nuo vartų linijos atmušė Benas Šatkus, o pakartotinis oponentų smūgis sudrebino virpstą.

Kėlinys neapsiėjo ir be netekčių – nesėkmingai su varžovu susidūręs Dominykas Barauskas aikštę paliko ant neštuvų. Gynėją pakeitė pirmą sykį su vyrų rinktinės marškinėliais žaidęs Natanas Žebrauskas.

Lapkritį Lietuvos rinktinės laukia akistatos Baltijos taurės turnyre, o kitų metų kovą – mūšiai su kitų grupių autsaideriais dėl išlikimo C divizione.

Žėrė komplimentus

Antrame kėlinyje įvyko istorinis keitimas – 38 metų Saulius Mikoliūnas 100-ąjį sykį apsivilko Lietuvos rinktinės marškinėlius ir pagal šį skaičių tapo pirmuoju futbolininku šalies istorijoje.

Iškart po šio keitimo pavojingą baudos smūgį atliko Arvydas Novikovas, tačiau varžovų vartininkas jį pasiuntė į užribį. Susitikimo pabaigoje varžovai pasiekė savo – lietuviams nesėkmingai sužaidus gynyboje, kamuolį į tinklą nukreipė tas pats Gershonas Rodriguesas.

„Komplimentai mūsų žaidėjams. 90 minučių vyko kova su varžovais, kurie buvo mačo favoritai. Liūdna dėl rezultato, nes kai praleidi tokį vėlyvą įvartį, negali būti laimingas, mums tiesiog nepasisekė. Pasirodymas buvo neblogas, bet judame toliau. Dabar laukiu kitų iššūkių lapkritį“, – aiškino 52 metų specialistas iš Vokietijos.

Kovos dėl išlikimo

Prieš pastaruosius mačus su Liuksemburgu ir prieš tai Vilniuje vykusį susitikimą su Farerų salų komanda R.Breu ir mūsų futbolininkai teigė, kad lietuviai sieks iškovoti šešis taškus arba bent jau pabėgti iš paskutinės vietos grupėje. Tačiau nei vieno, nei kito tikslo vokietis su savo kariauna nepasiekė.

Su vos 53 tūkst. gyventojų turinčiais Farerų salų futbolininkais sužaista lygiosiomis 1:1, o apie 0,5 mln. gyventojų turinčiam Liuksemburgui pralaimėta.

Galutinėje 1-osios grupės rikiuotėje lietuviai su 1 tašku liko paskutiniai. Farerų salų komanda, paskutiniame ture namuose 2:1 pranokusi grupės lyderių pozicijas užsitikrinusius turkus, su 8 taškais finišavo trečia. Liuksemburgas su 11 taškų nusileido tik Turkijai (13 taškų). Lapkritį Lietuvos rinktinės laukia akistatos Baltijos taurės turnyre, o kitų metų kovą – mūšiai su kitų grupių autsaideriais dėl išlikimo C divizione.


Statistika

Liuksemburgas–Lietuva

1:0 (0:0).

„Stade de Luxembourg“ stadionas, Liuksemburgas. 5 340 žiūrovų.

Įvartis: 89 min. G.Rodriguesas (Liuksemburgas).

Lietuvos rinktinės sudėtis: D.Bartkus, R.Baravykas (78 min. S.Mikoliūnas), E.Girdvainis, V.Slivka (78 min. T.Kalinauskas), B.Šatkus, D.Barauskas (43 min. N.Žebrauskas), D.Šimkus, M.Vorobjovas, P.Golubickas (71 min. A.Dolžnikovas), A.Novikovas, F.Černychas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Majonezas

Majonezas portretas
O prasidėjo nuo majonezo... Prieš buzus ir švinius dar buvo diržeikiai...

Ne lyberalas

Ne lyberalas portretas
o futbolas... Jis gi mire pries 10 metu, negi zombiai prisikele??

franjo

franjo portretas
Prasigėrusios tautos vaikai neturi ištvermės. Įkalė paskutinę minutę..
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių