Lietuvos futbolo rinktinė namuose nusileido grupės favoritams italams

  • Teksto dydis:

Lietuvos rinktinė patyrė antrą nesėkmę 2022-ųjų pasaulio futbolo čempionato atrankos C grupės varžybose. Valdo Urbono auklėtiniai namuose po atkaklios kovos 0:2 (0:0) neprilygo Italijos rinktinei.

Su trimis pergalėmis per tris mačus italai išlieka grupės lyderiais, tuo tarpu lietuviai kol kas taškų neturi.

Rungtynes kiek aktyviau pradėjo svečių rinktinė, kuri ilgiau kontroliavo kamuolį. Visgi rimtų progų jiems susikurti nepavyko – jų smūgiai skriedavo arba greta vartų, arba juos atremdavo Tomas Švedkauskas.

Tuo tarpu lietuvių gretose bene geriausią progą turėjo Arvydas Novikovas, tačiau jo smūgis iš baudos aikštelės buvo blokuotas varžovų gynėjų.

Pirmasis kėlinys baigėsi be įvarčių, tačiau antrasis šeimininkams prasidėjo itin prastai – po užsitęsusios atakos italai, sužaidus vos kelias minutes, išsveržė į priekį, kai tiksliai mušė po keitimo į aikštę žengęs Stefano Sensi.

Po įmušto įvarčio italai ir toliau stengėsi nemažinti apsukų ir toliau kūrė pavojus prie Tomo Švedkausko vartų, tačiau patikimai rungtyniavęs marijampolietis klaidų nedarė ir gesino vieną svečių smūgį po kito.

Atkarpomis aktyviau puolime sužaisti bandė ir lietuviai, o viena tokių atakų vos nesibaigė įvarčiu, kai kraštu prasiveržęs Martynas Dapkus atliko skersą perdavimą į baudos aikštelę, tačiau po keitimo į aikštę žengęs Tautvydas Eliošius iš arti pataikė į svečių vartininką.

Per likusį laiką lietuviai dar kelis sykius bandė sukurti pavojų prie italų vartų, tačiau šie patikimai apsigynė. Kai jau atrodė, kad mačas baigsis 1:0, jau per pridėtą antro kėlinio laiką italų persvarą 11 m baudiniu įtvirtino ekipos puolėjas Ciro Immobile.

Pasaulio čempionato atrankos varžybos: Lietuva – Italija 0:2 (0:0).



NAUJAUSI KOMENTARAI

žiūrėjau

žiūrėjau portretas
Nieko gero, ypač pusprogių išnaudojime ir progų kūrime apskritai. Bet ir ne tiek tragiškai, kiek tikėjausi. Apmaudus "pendelis" paskutinę minutę. D.Kazlauskas neišbrenda iš nesėkmių ruožo vis. Ir, beje, "Fedia", atrodo, patyrė rimtą traumą.

jei ne vartininkas

jei ne vartininkas portretas
butu 0-9

nejuokinkit svieto

nejuokinkit svieto portretas
isvis raiktu isvaikyt federacija kartu su rinktine
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių