A lygos turo apžvalga: netikėtumas sostinėje bei įvarčių gausa

  • Teksto dydis:

„Optibet A lygos“ 1-ajame ture buvo užfiksuotas vienas labai netikėtas rezultatas.

Sugrįžimas. FA „Šiauliai“ saugas Mantas Kuklys pirmą kartą nuo 2010 metų žaidė atstovaudamas gimtojo miesto komandai. Debiutinis pasirodymas buvo sėkmingas – veteranas puikiai skirstė perdavimus ir vienas iš tokių įprasmino rezultatyvią ataką.

Šiauliečiai 1-ajame ture išvykoje buvo pranašesni ir po Eligijaus Jankausko įvarčio antrame kėlinyje 1:0 nugalėjo Vilniaus „Riterius“.

Papildymas. „Riteriai“ patyrė pralaimėjimą bei atakuojant dažniausiai išsiskirdavo Mindaugo Grigaravičiaus individualiais veiksmais. Komandai dar nepadėjo Colinas Odutayo ir Felipe Brisola, be to, traumą prieš dvikovą patyrė Valdemaras Borovskis.

Atakos smaigalyje žaidęs Nikola Popovičius gavo raudoną kortelę, tad „Riterių“ naujokas puolėjas Nathanas Palafozas turėtų debiutuoti jau kitose rungtynėse.

 

Efektyvumas. „Kauno Žalgiris“ akistatoje su Marijampolės „Sūduva“ labai gerai išnaudojo susikurtas progas – pergalė buvo iškovota rezultatu 4:2. Prie laimėjimo taikliu smūgiu prisidėjo ir Antonas Fase, kuris trumpai nežaidė dėl smulkios traumos.

Puikiu asistentu šeštadienį buvo dešiniajame krašte žaidęs Sethas Sincere‘as. Futbolininkas iš Nigerijos atliko du rezultatyvius perdavimus.

Jaunimas. 1-ajame ture pamatėme atsinaujinusią „Sūduvą“, kuri pirmame kėlinyje varžovams žaidybiniu atžvilgiu beveik nenusileido.

Starto sudėtyje pasirodė 19-metis Ernestas Burdzilauskas ir dviem metais jaunesnis brolis Tautvydas, 20-metis Žygimantas Baltrūnas bei du iš Vilniaus „Žalgirio“ pasiskolinti jaunuoliai – Meinardas Mikulėnas ir Dariušas Stankevičius.

 

Pakartojo. Kauno rajono „Hegelmann“ ekipa, namų rungtynes žaidusi Marijampolėje, nugalėjo Alytaus DFK „Dainava“ futbolininkus 3:0, tačiau rungtynių rezultatas mačo eigos neatspindi.

Du rezultatyvius perdavimus atliko Didis Lutumba-Pitah, o į rikiuotę po traumos grįžęs Hugo Figueredo pelnė du įvarčius – tiek pat, kiek per visus tris ankstesnius sezonus „Optibet A lygoje“.

Potencialas. Nepaisant patirto pralaimėjimo, dainaviečiai pademonstravo neblogą žaidimą ir sutriuškinimo nebuvo verti. „Dainava“ sukirto kamuolį į virpstą bei neišnaudojo poros nuostabių progų.

Komandoje šeštadienį žaidė net penki žaidėjai iš Nigerijos ir keturi ukrainiečiai.

 

Trejetas. Jeffrey Sarpongo, Ariagnerio Smitho bei debiutavusio Sebastiano Rincono duetas dominavo Gargžduose. Po šių žaidėjų pelnytų įvarčių „Panevėžys“ net 4:0 sutriuškino vietos „Bangą“.

Po šio laimėjimo Gino Lettieri treniruojama komanda bent jau kol kas pakilo į turnyro lentelės viršūnę.

Apkarto. Lietuvos rinktinės vidurio gynėjas Benas Šatkus sugrįžo į gimtuosius Gargždus ir debiutavo šalies čempionate.

Deja, pasirodymas truko ne tiek, kiek B. Šatkus norėtų – dėl patirtos traumos atliekant smūgį į vartus gargždiškis patyrė traumą ir 59-ąją minutę buvo pakeistas.

 

Sensacija. Pirmosios mačo minutės ir praleistas įvartis Telšių „Džiugui“ nieko gero nežadėjo, tačiau jauna Joao Prateso kariauna parodė charakterį ir svečiuose įveikė „Žalgirį“ – 3:2.

Žemaičiams ne kartą šypsojosi sėkmė, puikiai žaidė vartininkas Marius Paukštė ir dar keli žaidėjai, tarp kurių dubliu išsiskyrė 20-metis Juozas Lubas.

Įžangos. Jos žalgiriečiams ne visada būna sėkmingos, kai ten žaisti pirmuosius mačus savo sirgalių akivaizdoje – per pastaruosius keletą metų ne sykį buvo klumpama prieš apatinės turnyro lentelės dalies ekipas.

2017-aisiais „Žalgiris“ namuose 0:1 nusileido Utenos „Uteniui“, o po trijų metų 2:2 sužaidė DFK „Dainava“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių