„Panevėžys“ griausmingai pradėjo antrąjį ratą

  • Teksto dydis:

„Optibet A lygoje“ pirmaujantis „Panevėžys“ dar tik įsibėgėja – 10-ajame ture buvo sužaistas bene geriausias sezono mačas ir pasiekta triuškinama pergalė.

Valdo Urbono kariauna savo sirgalių akivaizdoje netikėtai užtikrintai 3:0 (2:0) įveikė skaudžiausią šiemet pralaimėjimą patyrusius Vilniaus „Riterius“.

„Panevėžys“ nuo pirmojo teisėjo švilpuko perėmė iniciatyvą ir netruko išsiveržti į priekį. Pirmą tolimą ir stiprų Roko Stanulevičiaus smūgį Armantas Vitkauskas atrėmė, tačiau 8-ąją minutę biržiečiui kamuolį parideno Jeffrey Sarpongas ir dar vienas galingas šūvis virto įvarčiu.

Šeimininkai dar kurį laiką išlaikė iniciatyvą ir pasižymėjo tolimais smūgiais, kurie skriejo pro šalį arba juos atremdavo A. Vitkauskas. „Riteriai“ atkuto antroje pirmojo kėlinio pusėje, bet 45-ąją minutę praleido įvartį puikios kontratakos metu – kamuolį į tuščius vartus pasiuntė Elivelto.

Po pertraukos Vilniaus ekipai nepavyko perimti iniciatyvos, savo ruožtu, kaip ant sparnų žaidęs „Panevėžys“ su po keitimo aikštėje pasirodžiusiu Ernestu Veliuliu pradėjo dažniau naudotis sudarytomis erdvėmis.

79-ąją minutę būtent E. Veliulis pasinaudojo viena iš turėtų galimybių – po Elivelto perdavimo nukreipė kamuolį į pustuščius vartus. Tai buvo paskutinis pergalingo mačo akcentas.

Aštuntą pergalę iškovojęs „Panevėžys“ su 26 taškais išlieka pirmas, „Riteriai“ su 17 taškų žengia ketvrti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių