Salės futbolo čempionate liko šešiolika dalyvių: pergalė – žygis pirmyn, nesėkmė – bilietas namo

Lietuvoje vykstančiame pasaulio salės futbolo čempionate liko šešiolika dalyvių, tarp jų – visos 2016 m. planetos pirmenybių medalius iškovojusios rinktinės.

Įvardijo favoritus

Aštuntfinalyje pasaulio čempionų titulą ginantys Argentinos futbolininkai susitiks su Paragvajaus ekipa, vicečempionai rusai – su vietnamiečiais, o 2016-aisiais bronzą laimėję portugalai – su serbais.

Už atkrintamųjų varžybų borto šįkart liko prieš penkerius metus aštuntfinalyje žaidusi Kosta Rikos rinktinė ir anuomet ketvirtfinalyje rungtyniavę egiptiečiai.

Salės futbolo ekspertų nuomone, aštuntfinalio favoritės – Brazilijos, Rusijos futbolo sąjungos (RFS), Portugalijos ir Ispanijos komandos.

Brazilijos ekipos gynėjo Rodrigo nuomone, prie šio ketvertuko derėtų prijungti iraniečius ir argentiniečius.

"Laimėti čempionatą gali bet kuri rinktinė, patekusi į atkrintamąsias varžybas. Aš pirmiausia žiūriu į ispanus: jie senokai savo rankose laikė pasaulio čempionų taurę, tad kupini ryžto sugrįžti į viršūnę. Puiki ir Argentinos komanda", – kalbėjo Rodrigo.

Pasigedo žiūrovų

Kazachstano futbolininkas Čingizas Jesenamanovas atskleidė, kad su bendražygiais susitarė: jeigu pavyks pasiekti pusfinalį – visi nusikirps plikai.

Jis, pagyręs čempionato organizatorius, o Kauno "Žalgirio" areną pavadinęs nuostabiausia iš tų, kuriose yra žaidęs, pasigedo gausesnės žiūrovų auditorijos.

"Ažiotažo kol kas nejaučiame. Lietuva – labai rami šalis, čia niekas niekur neskuba. Susidariau įspūdį, jog yra daug nežinančių, kad jų miestuose vyksta Pasaulio salės futbolo čempionatas. Jeigu tokio lygio varžybos vyktų Kazachstane, bilietai būtų išpirkti, nesvarbu, kas žaistų", – svarstė Č.Jesenamanovas.

"Pamėginsime atversti naują mūsų salės futbolo metraščio puslapį", – mįslingai apie būsimą aštuntfinalio akistatą su ispanais kalbėjo Čekijos rinktinės kapitonas Lukašas Rešetaras.

Portugalas – apie vyšnią

Rezultatyviausiai rungtyniauja brazilas Ferrao, per dvejas rungtynes įmušęs šešis įvarčius.

Penkis kartus varžovų vartininkus nuginklavo argentinietis Alanas Brandis, po keturis – egiptietis Mostafa Eidas, Japonijos rinktinės žaidėjas Arthuras Oliveira ir ispanas Adolfo Fernandezas.

2016-aisiais "Auksinį batelį" už dvylika įvarčių pelniusio portugalo Ricardinho sąskaitoje – kol kas vienas įvartis.

Ricardinho, prieš atvykdamas į Lietuvą, neslėpė, kad jaučia dešinės kojos traumos padarinius ir tikriausiai nebus geriausios sportinės formos.

"Jokių skausmų, tačiau yra tam tikro nepasitikėjimo savo jėgomis. Galbūt po kelerių pasaulio čempionato rungtynių mano savijauta bus kitokia. Be to, man – jau 36-eri. Vis dėlto norėčiau vyšnios ant pyrago – dar vieno pasaulio čempionato medalio", – sakė Ricardinho.

Aštuntfinalis

Rugsėjo 22 d. 17.30 Rusijos futbolo sąjunga–Vietnamas (Vilnius), 20 val. Venesuela–Marokas (Kaunas).

23 d. 17.30 val. Kazachstanas–Tailandas (Kaunas), 17.30 val. Argentina–Paragvajus (Vilnius), 20 val. Brazilija–Japonija (Kaunas).

24 d. 17.30 val. Uzbekistanas–Iranas (Vilnius), 20 val. Portugalija–Serbija (Kaunas), 20 val. Ispanija–Čekija (Vilnius).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių